Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Három év a megújuló energia szolgálatában

Utolsó módosítás: 2017. július 19.

Megújuló energia, online képzések, a területhez kötődő külföldi szakmai gyakorlat – ezekről szólt az a projekt, melyet az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán zártak nemrégiben. A három évig tartó programban spanyol, román és magyar partnerek működtek együtt.

Segíteni a megújuló energia szektorban elhelyezkedni kívánó fiatalok munkavállalási lehetőségeit, versenyképes, naprakész tudást biztosítani a megújuló energiák és vidékfejlesztés területén – többek között ezt célozta meg az In2Rural – „Innovatív gyakorlatok a megújuló energiák terén a vidéki foglalkoztatás javítása érdekében" című projekt.
A hároméves munkafolyamat során a romániai Bacau, a spanyolországi Castellón és Gyöngyös szakemberei, tehetséges fiataljai dolgoztak együtt. A cél az volt, hogy a közösen kidolgozott módszereket helyi szinten is alkalmazhatóvá tegyék, és nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon a megújuló energiával foglalkozó hallgatók.

A projektzárón Gyöngyösön elhangzott az is: az ehhez hasonló együttműködések hozzájárulnak az egyetem nemzetközi kapcsolatainak bővítéséhez és alapot adnak a jövőbeli együttműködésre.


< Vissza