Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hat szoba csoport - Magyar Festészet Napja 2019

Utolsó módosítás: 2019. október 18.

2019 nyarán az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet kilenc hallgatója elfoglalta az Arkt Művészeti Ellátó hat termét azzal a céllal, hogy egy közösséget létrehozva, együtt folytathassák alkotói tevékenységüket tanulmányaik befejezése után is.

Kiállítás címe: Hat szoba
Helyszín: Arkt Művészeti Ellátó, 3300 Eger, Gárdonyi kert 5.
Megnyitó: 2019. október 17. 16:00

Az elmúlt néhány évben szerzett közös műtermi élményeik és egymás megismerése alakította ki bennük azt a belső igényt, ami a csoport létrehozásához vezetett. Felismerték annak a jelentőségét, hogy a közös munka milyen erős motivációt ad számukra, és hogy az egymásra gyakorolt hatások katalizátorként működhetnek egyéni alkotói törekvéseik kibontásában is.
A csoport szándéka az, hogy műhelyük képes legyen kulturális jelként funkcionálni Egerben, és ennek alapján a Hat szoba csoport igyekszik a közös műhelymunka sajátos lényegének megragadására és bemutatására. A kilenc, szinte teljesen különböző alkotót az is összeköti, hogy mindannyian hisznek az esztétika keretrendszerén belül létrehozott klasszikus képformákban, ugyanakkor kísérletező, a szépség fogalmát tágítani szándékozó, útkereső attitűdjük a figurális és az absztrakt törekvések kapcsolatát is boncolgatja. Első, bemutatkozó kiállításuk egy pillanatkép a kezdetekről, melyet a közönség műtermeik intim tereiben tekinthet meg.

Kiállítók: Hat szoba csoport

- Borsodi Klaudia
- Bódi Brigitta
- Farkas-Csamangó Dóra Klára
- Goschler Tamás
- Határ Attila
- Kis-Prumik Zoltán
- Pásztor Orsolya
- Rác Csenge
- Tóth Bálint


< Vissza