Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hatalmas érdeklődés a nyílt napokon és az Education

Utolsó módosítás: 2018. február 06.

Az Eszterházy Károly Egyetem 2017 decemberében és 2018 januárjában is nyílt napokat tartott mind a 4 campuson. De nemcsak az intézmények falain belül nyújtottak információkat az oktatók és hallgatók, hanem az Educatio kiállításon is megtalálták egyetemünk standját az érdeklődő felvételiző diákok.

Január 18-20. között több mint száz oktatási intézmény mutatkozott be a középiskolásoknak, illetve minden továbbtanulni szándékozónak az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Több tízezren látogattak ki a Hungexpo területén megtartott rendezvényre.

Intézményünket közel 60 hallgató és oktató, dolgozó képviselte, akik tájékoztatást adtak a campusainkon folyó képzéseinkről, a felvételi követelményekről, ösztöndíjainkról és hallgatói szolgáltatásainkról. A Vizuális és Művészeti Intézet hallgatói - Rudics Mónika, Padányi Barbara, Szemmelroth Balázs - tervezték és építették meg az EKE pavilonját Süli-Zakar Szabolcs oktató segítségével, mely egyediségével is vonzotta a látogatókat.

A háromnapos rendezvényen a Varázstorony dolgozói látványos fizikai, kémiai kísérletekkel, a Pedagógusképző Központ kollégái játékos pályaorientációs tevékenységgel színesítették az egyetem bemutatkozását. Az EKE Kutatási és Fejlesztési Központ munkatársai kutatási tevékenységeikre és eredményeikre hívták fel a figyelmet, bemutatva a saját termésű borainkat, pezsgőnket is.


Az egyetem 2017 decemberében és 2018 januárjában nyílt napokat tartott mind a 4 campuson. Egerben, Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon összesen több mint 2000 érdeklődő jelent meg, hogy informálódjon az Eszterházy Károly Egyetem képzési helyeiről, a szakokról és a felvételi eljárásról. Minden campus saját programokkal várta az érdeklődőket. A nyílt napokon megjelent diákok meleg teát és ajándékokat kaptak.

Egerben és Sárospatakon vendégünk volt Dr. Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese, aki a felvételi követelményekkel, az állami ösztöndíjas képzés feltételeivel ismerteti meg a jelenlévőket.

Külön előadáson hallhattak az érdeklődők az osztatlan tanárképzésről, a pedagógusképzéshez kapcsolódó ösztöndíj lehetőségekről, de találkozhattak a szaktanszékek képviselőivel is. Duális partnereink az Agria TISZK-ben, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett duális napon várták 11.00 órától az agrár, az informatika, a gazdaság- és a természettudományi képzési területen duális formában továbbtanulni szándékozókat.

Ellátogatott Egerbe a nyílt napra Dombóvári István is, aki vidám perceket szerezhet a jelen lévőknek, mivel a stand up comedy előadó az egri főiskola hallgatója volt néhány évvel ezelőtt.


A felvételi kampány még nem ért véget: a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni!

Fotó: Kakukk Dániel, Lazányi Gergely

 

< Vissza