Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hátrányból előnyt: workshop konferencia

Utolsó módosítás: 2018. március 12.

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Álmokat, s szép utakat kívánt köszöntőjében Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora a rendezvényen résztvevő gyermekeknek, s azt, hogy térjenek még vissza az intézménybe. A rendezvény megnyitóján a köszöntők sorát Rácz Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának referense folytatta, aki Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár gondolatait tolmácsolta.

A gondolatok között szerepelt Eger és a rendezvény dicsérete azért, hogy az együttműködést választották, hiszen tudják, hogy annak köszönhetően egy sokkal magasabb eredmény jöhet létre, mint ha a szervezetek külön-külön munkálkodnának. A játék, az alkotás, a jó példák, s a társaságban eltöltött idő pedig a helyettes államtitkár szerint pozitív élményekkel gazdagíthatja a fiatalokat.

Ezt követően a Hétkútforrás Szociális Alapítvány vezetője, Busák Erzsébet számolt be a pétervásárai és a körzetében található tanodák helyzetéről, céljairól. Jövőképalkotás, mentorálás, közösségfejlesztés, a szociális kompetenciák fejlesztése, a családi értékrend fontossága, a tanulás tanítása - sorolta a célokat Busák Erzsébet.

A szekciókra osztott foglalkozások mellett a résztvevők egy kiállítást is megtekinthettek az első emeleten: Nagy Lilla, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium diákjának festményeiből nyílt tárlat.

Szerző: Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza