Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Honvédség múltját bemutató tárlat nyílt a Líceumban

Utolsó módosítás: 2018. december 06.

A 170 éves a Magyar Honvédség című vándorkiállítás 18. egyben utolsó állomására érkezett az Eszterházy Károly Egyetemre, a Líceumba. A tárlatot december 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójára a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást hozott létre, mely bemutatja eltelt éveiket.

A kiállítás helyi megnyitóján dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte a résztvevőket. Elhangzott: történelmünk során a fiatalok mindig kiálltak a hazáért, hiszen tudták, hogy harcolniuk kell a jövőért. Dr. Liptai Kálmán elmondta azt is: az utóbbi időben számos sorsfordító történelmi eseményt bemutató tárlat érkezett az egyetemre, ahol kiemelt a történelemtudományi oktatás.

Ifjabb Herman István hadtörténészként beszédét azzal kezdte: a kiállítás a Magyar Honvédség öt nagy korszakát mutatja be, a megalakulástól egészen a rendszerváltásig és napjainkig.

Ezeket a korszakokat részleteiben is bemutatta a megnyitón, úgy fogalmazott: az 1848-as forradalom szülte a honvédséget. A tablók, egyenruhák, zászlók és kitüntetések felidézik az öt nagy korszak jellegzetes viseleteit, pontos képet adva az eltelt évtizedekről, a Magyar Honvédség múltjáról.

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza