Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

HÖOK Stipendium Hungaricum mentor pályázat

Utolsó módosítás: 2019. június 05.

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata felvételt hirdet mentori szerep betöltésére a 2019/2020-as tanévre.

A pályázati felhívás és a jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb információk és határidők IDE kattintva érhető el.

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram lehetőséget biztosít a külföldi hallgatók számára, hogy Magyarországon végezzék felsőoktatási tanulmányaikat. Az ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására hirdet pályázatot a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata a 2019/2020-as tanévre. A mentori pozícióra május 31-ig van lehetőség pályázatot benyújtani, elektronikusan önéletrajz és motivációs levél megküldésével, magyar és angol nyelven egyaránt. A jelentkezésnél érdemes figyelni a pályázati feltételekre, hiszen a Mentorhálózat olyan nappali tagozatos hallgatókat keres, akik nem első évüket kezdik a 2019/2020-as tanévben, legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkeznek, illetve vállalják, hogy a sikeres felvételt követően részt vesznek egy Mentortáborban.

A mentorok sikeres felvételt követően mentorpárokba rendeződnek, amely párok 7-12 külföldi hallgató mentorálásáért felelnek. A Stipendium Hungaricum Mentorhálózat mentorainak feladata, hogy a vállalt tanév alatt folyamatosan kapcsolatot tartanak a külföldi hallgatóval megérkezésétől kezdve, tájékoztatják az intézményben zajló aktuális ösztöndíjakról, pályázatokról, valamint segítik a hallgatót bekapcsolódni a diákéletbe. A mentorok minden hónapban írásbeli beszámolót készítenek, és vállalják, hogy legjobb tudásuknak megfelelően aktívan részt vesznek a Mentorhálózat által szervezett tréningeken és országimázs építő programokon. A mentorok feladatuk ellátásáért juttatásban részesülnek.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél segíteni a Magyarországra érkező külföldi hallgatóknak beilleszkedni, szeretnéd megismerni a világ különböző kultúráit és megfelelsz a feltételeknek, akkor küldd el pályázatodat a shmh@hook.hu e-mail címre, május 31-ig.

Kérdés esetén forduljatok bizalommal:

Facebook: https://www.facebook.com/HOOK.SHMH/


< Vissza