Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

IDS műhelykonferencia

Utolsó módosítás: 2017. március 20.

"Az Egri borvidék településeinek komplex térinformatikai elemzése, különös tekintettel a regionális gazdaságföldrajzi, energetikai és termőhelyi adottságokra" c. rendszerfejlesztési projekt keretében 2017. március 10-én rendezték meg az IDS műhelykonferenciát.

Az online térinformatikai rendszerek napjaink információbázisaként megkerülhetetlen tényezőkké váltak (Google Earth, TEIR, Otthontérkép, Openbiomaps stb.). E rendszerek segítségével egyedi információk biztosíthatók a gazdasági élet szereplői, a szakpolitikai megvalósítók, és a helyi közösségek számára. Az Innorégió Tudásközpont a Heves Megyei Kormányhivatallal, Eger Megyei Jogú Várossal és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával egy olyan területi döntéstámogató rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely az Egri borvidék térségében ágazattól függetlenül segíti a vállalkozásokat az optimális telephely kiválasztásában. A projekt súlypontja ennél fogva leginkább a gazdasági telephelyválasztás és értékelés, valamint a mezőgazdasági termőhelyalkalmasság témakörére összpontosít, de fontos szerephez jut a környezetvédelem, a helyi társadalmi szerkezet és a turizmus területi kérdésköre is.


(A képen láthatóak balról jobbra: Dr. habil. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora; Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Zrt. Közúti szolgáltató igazgatója; Habis László, Eger MJV polgármestere)

A projektkezdeményező partnereken kívül, kiváló szakmai együttműködők segítik a sikeres végrehajtást. A Magyar Közút Zrt, a Nemzeti Agrárkamara, a Heves Megyei Vízmű Zrt, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa, a Bükki Nemzeti Park, valamint az Egererdő Zrt már kifejezte szándékát a projekt eredményeinek hasznosításában.

A megvalósítás várható határideje 2018 év vége. A rendszer tesztfázisban már jövő év első felétől elérhető lesz.

Fotó: Szántó György


< Vissza