Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Így zajlott a tájfutás döntője

Utolsó módosítás: 2016. május 24.

Május 21-22 között került megrendezésre Eger belvárosában és Felsőtárkány térségében a 2015/2016. tanévi Tájékozódási Futó Diákolimpia Országos Döntője és kísérőversenye, melynek főszervezője az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület volt. Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora védnökként támogatta a nagyszabású eseményt.

A közel 1000 fős mezőny a versenyprogramok között a Dobó téren kialakított célterületen a Főiskolánk által biztosított programokon tölthette el hasznosan szabadidejét.

A Földrajz és Környezettudományi Intézet és a Magyar Madártani Egyesület közös standján meteorológiai állomást tekinthettek meg az érdeklődők, időjárás-érzékenységi tesztet tölthettek ki, a komposztálás és különböző aktív természetvédelmi tevékenységekkel ismerkedhettek, a fakéreg, madártoll, fészek, madárkép felismerését is kipróbálhatták.

Nagy népszerűségnek örvendett a Varázstorony helyszíne is, ahol szórakoztató, látványos kísérletekkel szórakoztatták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, közelebb hozva ezzel a fizikát és a kémiát a látogatókhoz.

Az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Tudásközpont munkatársai életmód-tanácsadással, vérnyomás, vércukorszint méréssel, testösszetétel-vizsgálattal várták az érdeklődőket és nyújtottak segítséget, adtak javaslatokat az esetleges panaszok orvoslására.

A Sporttudományi Intézet animációs programokkal, sportos témájú kézműves foglalkozásokkal, pályaorientációval készült a rendezvényre.

Számos egyéb meghívott szervezet vett részt a kísérőprogramokon, még jobban színesítve ezzel a kínálatot. Az Egri Vár Gárdonyi kuckójában megelevenedett Gárdonyi Géza világa és az Egri csillagok, a Bródy Sándor Könyvtár tricikli-könyvtárral érkezett, félárú beiratkozási lehetőséget kínált, társasjátékokkal szórakoztatta a Dobó tér közönségét.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpáros akadálypályával, ittas szemüveggel, közlekedési totóval, az Egri Kulturális és Művészeti Központ nyári programajánlóval, kézműves játszóházzal készült. 

A Tourinform-Eger a környék látnivalóiról, természeti és épített környezeti szépségeiről adnak tájékoztatást.


A Dobó téri egésznapos programsorozatot élő online adásban közvetítette az EKF Líceum Televízió stábja.

Mindkét napon kiváló egri tájfutó eredmények születtek, a szombati rövidtávú futamon Jacsó Barnabás (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Egri Spartacus) a IV. korcsoportban lett diákolimpiai bajnok, Bárány Tamás (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Egri Spartacus) 2. helyezést ért el az V. korcsoportban, míg Révész Tamás (Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Egri Spartacus) a dobogó 3. fokára állhatott fel. A IV. korcsoportban a lányoknál szép gyakorlóiskolai eredmény született, Kocsik Nóra (EKF Gyakorlóiskola) 4. helyezett lett. A normáltávon Kocsik Eszter (EKF Gyakorlóiskola) 7. helyezése kiemelkedő eredmény.

Galériánkat a Paletta Online Facebook-oldalán találják.

Hír: Herpainé Lakó Judit

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza