Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Indonéziai látogatás

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 11.

Az Eszterházy Károly Egyetem küldöttsége látogatást tett 2019. augusztus 28. és szeptember 02. között partnerintézményeknél Yogyakartában, Indonéziában.

Az ISI (Institut Seni Indonesia) művészeti egyetemmel több évre visszamenő, jól működő kapcsolata van intézményünknek. A jelenlegi látogatás során az egyetem vezetése mellett a Karok vezetőivel is lehetőség volt tárgyalni. A megújított együttműködésekben igény mutatkozik a hallgató- és tanárcseréken túl, a tudományos folyóiratokban való publikálásra, konferencián való kölcsönös részvételre, közös kutatásra és kettős diplomát adó képzések kidolgozására is.

A UPN (University Pembangunan Nasional 'Veteran') egyetemmel földrajz és környezettudomány területén működtünk együtt eddig. A jövőben ez gazdasági és informatikai területen végzett közös tevékenységgel bővülhet.

A UNY (Universitas Negeri Yogyakarta) egyetemmel pedagógiai témában szeretnénk közös projekteteket. Az intézmény - hozzánk hasonlóan - tanárképző főiskolaként működött sokáig, és jelenleg is meghatározó profiljukban a pedagógiai képzés.

A University Sanata Dharma-val, Indonézia egyik katolikus magánegyetemével is megtörtént az első kapcsolatfelvétel. Érdeklődést mutattak rövidtávú képzéseink (nyári egyetemek) és a közös hallgatói és tanárcsere programok iránt.


< Vissza