Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Indul a színházi évad

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 31.

Klasszikus népszínházat szeretne megvalósítani ebben az évadban Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója – hangzott el a társulat évadnyitó ülésén. A kínálatot a műfaji sokszínűség jellemzi majd, az első bemutató október-13-án Örkény Tóték című tragikomédiája lesz.

Az évadnyitó társulati ülés napján már el is kezdődtek a Tóték olvasópróbái, a Gárdonyi Géza Színház ezzel a darabbal indítja a 31. színházi évadot, mely a klasszkus népszínház jegyében telik majd. Blaskó Balázs igazgató ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a népszínházi kifejezés a műfaji sokszínűséget jelenti, olyannyira, hogy még egy előadáson belül is több műfaj keveredik, de új műfajú darabbal is jelentkeznek: a Stúdiószínházban Szőke Andrea és Nagy ­Barbara Turi című akusztikus lomodrámáját mutatják be.

A Tóték után színpadra kerül a Csárdáskirálynő c. nagyoperett, a Zrínyi című rock-musical, a Két úr szolgája c. comedia dell'arte és a Férjvadász című zenés bohózat. A gyerekeket A didergő király, a Pöttöm Panna, A csodatükör című mesejáték várja, az előadásokat a Babszem Jankó Gyermekszínházzal együtt viszik színre.

A tánctagozat Az ember tragédiájával készül. A Madách-dráma táncfantáziáját Topolánszky Tamás koreográfiájával láthatják a nézők, a stúdióban pedig egy új Clebio Oliveira koreográfia látható majd. Október ­18-a és 22-e között idén is megrendezik az ­Egri Stúdiószínházi ­Táncfesztivált.
A társulati ülésen két új tagot is köszöntöttek: Nagy Fruzsina és Szeverényi Balázs szerződik Egerbe. Urbányi Petra, a Conservatoire Royal de Bruxelles végzős hallgatója szakmai gyakorlatát tölti a Gárdonyi Géza Színházban.


< Vissza