Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Inspiráló és népszerű a Rossz versek

Utolsó módosítás: 2019. február 06.

Nagy népszerűségnek örvendett február 5-én az a filmvetítés és a közönségtalálkozó, melyen a Rossz versek című magyar filmet láthatták a hallgatók, érdeklődők.

A vetítést követően az alkotók meséltek az alkotás folyamatáról. A szervező Kepes György Szakkollégium meghívta Reisz Gábor rendezőt, Tasnádi Zsófia látványtervezőt, Becsey Kristóf és Bálint Dániel operatőröket.

Sokan összegyűltek az Uránia Moziban kedd este, hogy láthassák a filmet, és találkozhassanak az alkotókkal. Bepillantást nyerhettünk abba, milyen hatást gyakorolt a film az alkotókra, és mi inspirálta őket. Akadt olyan hallgató, aki ezt a filmet még nem látta, de az alkotók előző filmje, A van valami furcsa és megmagyarázhatatlan nagyon tetszett neki, ezért örült, hogy legújabb filmjüket is megnézhette. Sok hallgató a kiváló filmes szakemberek miatt vett részt a programon.

Az alkotók filmjei inspirálóan hathatnak a fiatalokra, hiszen olyan témákat boncolgatnak, melyek ezt a korosztályt is érintik. A film nemcsak egyetemünk hallgatói körében örvendett népszerűségnek, a nagyközönség és a kritikusok is szerették. A Rossz versek számos fiatal művészre hat mind mondanivalójával, mind elkészítési módjával, bebizonyítva, hogy nemcsak a hollywoodi filmek lehetnek jók és sikeresek.

Szerző: Vasas Fanni
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza