Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

International Workshop (IW3) a főiskolán

Utolsó módosítás: 2015. április 24.

Az Eszterházy Károly Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2015. április 14-16. között a harmadik Nemzetközi Hét keretein belül lehetőséget teremtett nemzetköziesítéssel kapcsolatos tapasztalatcserére, mely során vendégül láttuk stratégiai intézményi partnereinket, a magyar felsőoktatás mobilitás szakértőit, valamint mindenkit, akik érdeklődnek a nemzetköziesítés, mobilitás, kapcsolatépítés és idegen nyelvi képzések iránt.

A harmadik Nemzetközi Hét rendezvénysorozat a Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán TÁMOP 4.1.2. D-12/1/KONV-2012-0002 projekt támogatásával jött létre.
A rendezvény célja az Eszterházy Károly Főiskola intézményi partnerek közötti kapcsolat megerősítése, új partnerkapcsolatok kiépítése, a könyvtár nemzetköziesítésének népszerűsítése, tapasztalatcsere a mobilitás, idegen nyelvi képzésfejlesztés, nemzetköziesítés témaköreiben.

A hivatalos megnyitó után az ösztöndíjak, valamint a nemzetköziesítést elősegítő programokról tartott előadást a Tempus Közalapítvány koordinátora, Ugrósdy-Beregi Bettina, valamint Prima Dona Hapsari számolt be az indonéz Darmasiswa és Dikti ösztöndíj programokról. Intézményünk dolgozói számára is igen hasznos szekciók közé tartozott a képzések OH engedélyeztetéseiről szóló előadás a Felsőoktatási Főosztályvezető-helyettes, Dr. Fekete Zsolt képviseletében, valamint Kalóné Szűcs Erzsébet kiegészítésével.
A Semmelweis Egyetem nemzetközi igazgatója, Dr. Pop Marcel, valamint Makkai Bonifác ügyvivő szakértő által megtartott promóció és marketing kerekasztal beszélgetés során a hallgatóság betekintést nyerhetett az intézmény promotálásának, népszerűsítésének elősegítésébe.
Intézményünkben először került sor a Magyarországi Kanadisták találkozására, ahol megbeszéltük az aktuális terveket, célkitűzéseket, soron következő konferenciákat. A délelőtt folyamán a célokat, elképzeléseket fektettük le a Magyar Kanadisták Közösségén belül, megbeszéltük a készülő weboldal részleteit amit bővebben egy gyakorlati képzés által átbeszéltünk. A kötetlen találkozó városnézéssel borkóstolással is színesebb lett.

A Nemzetközi Hét során két projektbemutatóra is sor került: Dr. Bikfalvi Péter a RePCI New Models and Methods in University-Company Co-operation c. projektet, míg Jan Folkert Deinum a SoNetTe projektet mutatta be a hallgatóságnak.
Mindezeken felül a rendezvénysorozatot igazán különlegessé tette a A könyvtárak részvétele a felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési folyamataiban - Kihívások és jó gyakorlatok programjai, mely lehetővé tette a hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények könyvtárainak közös tanácskozását. Gál Tibor, a könyvtár igazgatóhelyettesének moderálásával folytak le a könyvtári előadások, mely során bemutatásra kerültek a könyvári kínálatok, valamint a könyvtárak szerepe a nemzetköziesítésben. A kerekasztal összegzése során Ferenczné Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum megbízott főigazgatója felvetette, hogy a tapasztalatcserét érdemes lenne folytatni a továbbiakban is, akár külföldi könyvtárak bevonásával.
A Nemzetközi Hét célja az Eszterházy Károly Főiskola nemzetköziesítési tevékenységeinek elősegítése, partnerkapcsolatok megerősítése és kiépítése a stratégiai prioritásokat figyelembe véve, valamint hallgatóink és munkatársaink lehetőségeinek további kiszélesítése a felsőoktatási palettán.

 

A hírt küldte: Béres Réka, Nemzetközi Asszisztens


< Vissza