Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Iskolanyitogató: tanuljunk iskolásul!

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 29.

Egyedülálló a város oktatási intézményei között az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának Iskolanyitogató címmel indított programja, ahol az elsősök még a tanév megkezdése előtt három napon át ismerkedhetnek az iskola hangulatával.

A 2017-2018-as tanévben közel 100 első osztályos kisdiák kezdi meg tanulmányait az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában. A tavalyi év sikerén felbuzdulva, idén is napokkal az igazi becsengetés előtt kinyíltak az intézmény kapui, melyen most még csak a legkisebbek léphettek be. A tanító nénik szeretettel fogadták az érdeklődő nebulókat, akik büszkén mutogatták gyönyörű tolltartóikat, keresgették helyüket a tanteremben, ízlelgették az iskola atmoszféráját.

A pedagógusok és az őket segítő egyetemi hallgatók igazán színes programokkal, játékos foglalkozásokkal készültek mindkét épületünkben: a kisdiákok megismerték osztálytársaikat, bejárták az épületeket, megkóstolták a betűtésztás levest a menzán, dalokat tanultak, kézműveskedtek, de kipróbálták a gyerekek körében méltán népszerű, a XXI. századi tudást közvetítő Tankockás programot is. A városban is egyedülálló kezdeményezés méltó zárása a gyakorló jól felépített beiskolázási programjának, melynek célja, hogy a szülők kellő információ birtokában hozhassák meg a döntést, a gyerekek pedig félelmeiket levetkőzve, kiegyensúlyozott elsősként kezdhessék meg tanulmányaikat.


< Vissza