Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismerd meg az Egri Campust!

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 02.

Egerben csodálatos környezetben, egy folyamatosan megújuló városban kezdheted meg tanulmányaidat, ha az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusának képzéseit választod.

Az Egri Campus főépülete, a Líceum a város szívében, az Eszterházy téren található.

Egyedülálló hangulatú, kiválóan felszerelt könyvtára, a Tittel Pál Könyvtár mindig nyitva áll majd előtted, ha tanulmányaidhoz keresel olvasmányokat, vagy csak egy nyugodt helyre vágysz, ahol tanulhatsz. Itt található a Főegyházmegyei Könyvtár, valamint a Varázstorony is, ahol az állandó kiállítások mellett rendszeresen szerveznek a természettudományokat népszerűsítő programokat.

Az Egészségház úti B épületben található egyebek mellett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat irodája, ahol mindig készségesen segítenek majd, válaszolnak a hallgatói élettel kapcsolatos kérdéseidre. A Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály is itt található, hozzájuk szintén bátran fordulhatsz problémáiddal az iroda ügyfélfogadási idejében. Itt vár rád a Nemzetközi Kapcsolatok Központját is, ahol segítségedre lesznek, ha szeretnél külföldön tanulni.

A Érsekkerti épület a Klapka György úton helyezkedik el. Az épületet, melyben főképp a Pedagógiai Kar hallgatói tanulnak, családias, nyugodt légkör jellemzi.

A Leányka úton található az egyetem legtöbb oktatóépülete, köztük a legújabb C* magas színvonalon felszerelt számítógépes termekkel, az emeletén pedig a Leányka Bisztróval, ahol minden hétköznap meleg ebéddel várnak téged, esténként pedig szórakoztató, kulturális programokkal. Ugyanitt található a Hallgatói Galéria, ahol pályázás útján a tehetséges hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy bemutathassák munkáikat.

A Leányka úton az oktatási épületeken túl található egy sportcsarnok, s így ha az itteni kollégiumok valamelyikét választod, a sportolási lehetőségek is csupán egy karnyújtásnyira lesznek tőled. A sportolási lehetőségek tárháza igazán széles: játszhatsz csapatban, vagy ha ahhoz van kedved, futhatsz egy nagy kört a sportcsarnok melletti pályán.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a Kortárssegítő Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda is rendszeresen szervez majd számodra programokat, de a megyeszékhelyen szinte egyetlen nap sem telik úgy, hogy ne találnál magadnak kikapcsolódási lehetőséget a nap végére: rendszeresek a kiállítások, irodalmi estek, koncertek.

Az Egri Campus kollégiumai korszerűek, felújítottak és jól felszereltek. A Leányka, a Sas Úti, valamint az Almagyardombi Kollégiumba és az Apartmanházakba igényelhetnek szállást a felvettek. A kollégiumi térítési díjak 2019 szeptemberétől nem emelkednek, így jóval olcsóbban vehetők igénybe az albérleteknél. Egerben a Szociális és Ösztöndíj Bizottság dönt a kollégiumi pályázatokról a hallgató szociális és anyagi helyzete alapján.

A város és az egyetem hangulatának ízelítőjét követően ismerd meg az Egri Campus képzési kínálatát a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalon! A Bölcsészettudományi és Művészeti, a Pedagógiai, a Gazdaság- és Társadalomtudományi, az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, valamint a Természettudományi Kar szakjai között biztosan találsz olyat, mely megfelel érdeklődési körödnek, s elindíthat tervezett jövőd útján!

Gyere el nyílt napjainkra december 4-én vagy január 22-én, és fedezd fel magad is az Egri Campust!

Következő cikkünkben arról tudhattok meg többet, mi a különbség a felsőoktatási szakképzés, az alap- és osztatlan képzés között, és kik jelentkezhetnek mesterképzésre!

Kövess minket te is hivatalos Facebook-oldalunkon!


< Vissza