Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ismét egyetemünkről került ki a Jövő borásza

Utolsó módosítás: 2021. június 09.

Takács Réka, egyetemünk harmadéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatója nyerte el a Vinum Praeminum alapítvány által kiírt Jövő Borásza nevű ösztöndíjat.

A Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány ötödször írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat (az elsőt egyetemünk hallgatója, Tóth Sándor nyerte), amelyre szőlész-borász szakos hallgatók pályázhattak. A díjazott idén Takács Réka lett, aki többek között egy millió forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra és egy évig viselheti a Jövő borásza címet. A pályázat feltétele volt a többi között tanszéki/intézeti ajánlás, négy sikeresen lezárt félév és persze a stabil nyelvtudás. A jelentkezőknek szőlészeti, borászati, vagy marketing témájú dolgozatot kellett benyújtaniuk. Réka elárulta: utóbbi választotta, A rosé, mint magyar bor megjelenése a nemzetközi piacon címűt. 


Rókusfalvy Pál, a Borászok Borásza díj alapítója és Takács Réka Fotó: Földesi Máté

S, hogy mire költené a díjat? A válasz egyrészt kézenfekvő, hiszen – mint arról beszámoltunk – Réka nemrég elnyerte a lehetőséget, hogy a két intézmény együttműködése, valamint egyetemünk ösztöndíja révén szeptembertől 10 hónapon át a világ egyik legrangosabb borvidékének szívében, Bordeaux-ban folytassa tanulmányait. Ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy ha lehetősége nyílik rá, a világ más borvidékére is ellátogat...

Fotó: Földesi Máté


Hallgatónknak gratulálunk az újabb sikerhez!


 

A Líceum TV nemrég a bordeaux-i útról kérdezte hallgatónkat:


< Vissza