Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Jelentkezési felhívás doktorandusz konferenciára

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 21.

Az Eszterházy Károly Egyetem és Eötvös Loránd Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata 2017. szeptember 28. és 29. között tudományos konferenciát szervez a Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály szakmai támogatásával.

A konferencia címe: „A tudomány ekként rajzolja világát" – Irodalom, nevelés és történelem metszetei. Az Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen megrendezésre kerülő tanácskozás célja tudományos szekciók felállítása, az irodalom, a nevelés és a történelem közös metszeteinek megvilágítása; az irodalomtudományi, a neveléstudományi és a történelemtudományi témában kutató doktori hallgatók közös szakmai fórumának megteremtése, emellett pedig a két szervező intézmény (ELTE, EKE) doktoranduszokra kiterjedő szakmai kapcsolatának erősítése.

A konferencia interdiszciplináris jellegét a három kijelölt terület (irodalomtudomány, neveléstudomány és történettudomány) történetileg szorosan összefonódó léte és egymást folyamatosan megtermékenyítő viszonyrendszere indokolja.

A konferencia előadásainak időtartama 20 perc, melyet szakmai vita követ. A konferencia anyagából tanulmánykötet készül. A publikálásra szánt kéziratok leadási határideje 2017. december 31.

Helyszín és időpont: Eszterházy Károly Egyetem (Eger), 2017. szeptember 28–29.

A jelentkezők köre: elsősorban hazai, valamint a határon túli PhD-hallgatók és doktorjelöltek, valamint az MA-képzésben és a tanárképzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk.

Jelentkezés módja: A leendő résztvevők jelentkezésüket egy magyar nyelvű, legfeljebb 2000 karakter (szóközökkel) terjedelmű rezümé feltöltésével adhatják le. A beküldött rezümék anonim bírálaton esnek át.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 20.

Regisztráció és absztraktok feltöltése itt: https://goo.gl/M8m9wp 

A konferencia menete: A kétnapos konferencia ideje alatt kávét és frissítőt biztosítunk, a konferencián való részvétel ingyenes, de a szállást, valamint a kulturális programokon való részvételt regisztrációs díjhoz kötjük, melynek összege 3500 Ft/nap. A konferencia tudományos tanácskozásait követő kulturális programok:

Szeptember 28. Az egri Líceum, a Főegyházmegyei Könyvtár és a Varázstorony megtekintése.
Szeptember 29. Az Egri Hittudományi Főiskola megtekintése, az Érsekkert meglátogatása.

A felhívás letölthető ITT


< Vissza