Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Jól állja a sarat Valter Attila

Utolsó módosítás: 2020. október 06.

Tour de Hongrie győztes hallgatónk a Giro d’Italián is remekül helytáll.

A nyár vége felé beszámoltunk róla, hogy az Eszterházy Károly Egyetem sportszervező szakos hallgatója, Valter Attila végső győzelmével ért véget a kerékpározók Tour de Hongrie versenye, ami hosszú idő után az első magyar győztest jelentette a sorozat történetében.

Azóta Valter Attila hatalmas népszerűségnek örvend, már csak azért is, mert csapatával a világ egyik legnagyobb tradícióval bíró körversenyén, a hétvégén elstartolt Giro d'Italián is rajthoz állt. A CCC huszonkét éves, Tour de Hongrie-győztes kerékpárosa személyében tizenhárom évvel Bodrogi László 2007-es Vuelta a Espana-részvétele után állt rajthoz ismét magyar bringás háromhetes körversenyen.

Az első napon a Monreale és Palermo közötti 15.1 kilométer hosszú, lejtővel és hosszú egyenes szakasszal megspékelt egyéni időfutamon erős oldalszél és harminchét fokos hőség nehezítette a résztvevők dolgát. A tavaly magyar időfutambajnok Valter 17:04 perc alatt teljesítette a távot, így 1:40 perc hátránnyal végzett a kilencvenedik helyen.

Ez jelentette a bemutatkozást, ami után a Nemzeti Sport meg is szólaltatta egyetemünk hallgatóját. - Óriási élmény, hogy itt lehetek és, hogy végre elindult a verseny. Örülök, hogy időfutammal kezdtünk, így mindig könnyebb belerázódni. Az eredményt középszerűnek érzem, a szél elálltával biztonságosabb lett a futam, de sokkal lassabb is. Kicsit túlpihent állapotban érkeztem a versenyre, de ez biztos kifizetődik a továbbiakban. Még húsz napom maradt bizonyítani - fogalmazott a kerékpáros.

Valter Attila a Giro második napján negyvennegyedik, míg a harmadikon negyvenkilencedik helyen ért célba, ami az összetett állást tekintve, jelenleg a negyvenkettedik pozíciót jelenti. Az élen álló Joao Almeidához képest majdnem nyolc perc a lemaradás, ám, ahogyan a mezőny egyetlen magyar versenyzője fogalmazott, sok van még hátra a távból.

Szöveg: Fenyves Balázs
Forrás: nso.hu, FOTO: 24.hu


< Vissza