Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Jónás Zoltán köszöntése

Utolsó módosítás: 2017. július 04.

A szokásosnál is szebben csengő dallamokkal lepték meg művészbarátai „Zoli bácsit” az Eszterházy Károly Egyetemen. Kerek évfordulón, hetvenedik születésnapján köszöntöttek ugyanis Jónás Zoltánt. Az ünnepelt kulturális programigazgatóként megszámlálhatatlan értékkel gazdagította az intézményt, ezt viszonozták most neki barátok és kollégák.

Egy alkotó, pozitív üzeneteket közvetítő, változtatni nem félő, és mindig a meggyőződése szerint cselekvő fiatalembert ünnepeltek a kerek évfordulón a méltatás szerint. Jónás Zoltán több évtizedes, az intézményért végzett munkáját  idézték fel kollégái, barátai.

Dr. Liptai Kálmán rektor felidézte: igazi emberi beszélgetések, segítőkészség, türelem és alázatosság jellemezte mindig is az ünnepeltet, aki rendre járta a saját útját. Hozzátette: az évek jönnek, mennek, de az eredmények, melyeket Jónás Zoltán rendre hoz, állandók.


Az ünnepelt a múltat idézve egy rendkívül tartalmas tíz évre emlékezett. Mesélt arról, hogy egyformán édes gyermekként tekintett mindvégig a Szuszogó Színházra, a Kortárs Hangon pályázatra, a Sotto Voce Quartetre, valamint a Líceum TV-s évekre és az Egres Néptáncegyüttesre is. Mindenre, ami a hallgatók által és a hallgatókért történt.

A jelenről szólva Zoli bácsi azt is elmondta: képtelen kizökkenni, így mindig vannak tervei, csakúgy, mint tehetséges fiatalok, akiket támogatni, segíteni kell. Mint mondta: „Az az utunk, hogy adjunk nekik lehetőséget". A Kortárs Hangon irodalmi pályázat kapcsán felidézte azt is: az utóbbi tizenhárom év alatt olyan emberek fordultak meg és nőttek föl a résztvevők között, akik mostanra már akár két-három verseskötettel is büszkélkedhetnek.


A meglepetés tehát maradéktalan volt, meghatott koccintások és boldog beszélgetések bizonyították ezt. Jónás Zoltán azért hozzátette: amíg be nem csukják az ajtót, a nagy kaput, addig szívesen jön továbbra is az egyetemre.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza