Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Jövőbeni együttműködésekről is tárgyaltak

Utolsó módosítás: 2018. július 19.

Nemzetközi nyári egyetemet és szakmai napot is szervezett nemrégiben az Eszterházy Károly Egyetem a Pavol Josef Safarik Egyetemmel.

A „Remote sensing methodologies in agiculture" nemzetközi nyári egyetemet a Pavol Josef Safarik és az Eszterházy Károly Egyetem rendezte július 2-4-ig. A nyári egyetem célja az volt, hogy a résztvevők számára naprakész tudást adjon az agrárszektorban alkalmazott térinformatikai és távérzékelési módszerekről. A képzésen az Eszterházy Károly és a Pavol Josef Safarik Egyetem hallgatói vettek részt. Az előadók a felsőoktatási, hatósági (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ), valamint a vállalti szférából (KITE Zrt., Amores Robotics Kft.) kerültek ki. A képzést elvégző hallgatók felnőttképzési tanúsítványt kaptak.

A TOKAJGIS (SKHU/1601/4.1/052) projektnek köszönhetően július 5-én távérzékelési napot szerveztek. A Partner intézmények kutatói (Pavol Josef Safarik Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem) a két egyetem jövőbeli együttműködési lehetőségeit, valamint az aktuális projekt adatbázisainak egységesítését, az ezzel kapcsolatos nehézségeket, kérdéseket vitatták meg.

www.sk-hu.eu

„Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját”


< Vissza