Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kaláka Fesztivál: értékek, melyek a végtelenbe mutatnak

Utolsó módosítás: 2019. június 05.

A jubileumok éve az idei: 50 éves a Kaláka együttes és 40. alkalommal szervezik meg a Kaláka Fesztivált június 27-30-a között.

Kányádi Sándor-kiállítással kezdődik idén Egerben – június 27-én – a Kaláka Fesztivál, melynek helyszíne a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, ahol kedden az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót is tartották.

Egy kis „lelki ráhangolódást", zenei nyitányt követően Habis László, a város polgármestere kifejtette: idén nyolcadik alkalommal szervezik a megyeszékhelyen a fesztivált, s ha ezt a nyolcast megfordítjuk, akkor a végtelen jelét kapjuk, s a rendezvény kulturális és szellemi értékei valóban a képzeletbeli végtelenbe mutatnak.

A polgármester úgy fogalmazott, a Kaláka Fesztivál már „belakta a várost és a környéket", számos eseménnyel vár idén is minden korosztályt. A program célja továbbra is változatlan: értékeket létrehozni, s azokat közkinccsé tenni.

Ezt a gondolatot fűzte tovább Gryllus Dániel is, aki szerint ezekben az értékválságos időkben is szilárd talajon kell állni, s ehhez adhat segítséget a népzene, a népművészet. Ezt követően Dánieltől és Gryllus Vilmostól ízelítőt kaphattak a résztvevők az idei programkínálatból. A fesztivál idén is Verskoncerttel kezdődik Bélapátfalván a Ciszterci Apátságban június 27-én 19.30-kor: Máté Gábor és a Kaláka ezúttal Kosztolányit idézi meg.

A fesztivál második napján, június 28-án 11 órakor a Templom Galériában Jankovics Marcell-kiállítás nyílik, aznap 14 órakor az EKMK-ban gyermekrajzokból nyílik tárlat. A hivatalos megnyitó is ezen a napon lesz: 14 órától az Érsekkertben.

Idén a Gyermekfesztiválnak június 29-30-a között is szintén az Érsekkert ad majd otthont: koncertekre, meseelőadásokra, játszóházakba várják a legkisebbeket. Számos koncert mellett idén Böjte Csaba ferences szerzetes ültet fát a Múzsák Ligetében június 29-én 13.30-tól. Ezen a napon, 15 órától a Ciszterci templomban a Kaláka Lackfi Jánossal ad közös koncertet.

A teljes programkínálat megtalálható a Kaláka Fesztivál honlapján, ahol egy visszaszámláló segítségével is nyomon követhetik, hogy mennyit kell még várni a fesztivál kezdetéig.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Berán Dániel


< Vissza