Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kaláka: újra folkzenei fesztivál a városban

Utolsó módosítás: 2018. június 04.

Családi programok, kiállítások, kézműves vásár és rengeteg koncert: június 28-július 1-je között már 39. alkalommal szervezik meg a Kaláka Fesztivált.

Mi mással kezdődhetett volna a Kaláka Fesztivál sajtótájékoztatója, mint Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző, zenész dallamaival. Hétfőn délelőtt a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban a zenész elárulta: idén a Kaláka fő helyszíne az Eszterházy tér és a Líceum udvara lesz.

Idén sem marad el a Kaláka koncertje, de fellép a fesztiválon a Zurgó, a Misztrál, a Nyughatatlan zenekar, a Cimbaliband, Petruska, a Kerekes Band, a Romungro, a Sebő együttes, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, s sokak mellett még Szirtes Edina „Mókus" és Fekete János valamint Sebestyén Márta és Andrejszki Judit is. Gryllus elárulta azt is, hogy a hagyományos nyitóelőadás, a Verskoncert idén Egerszalókon lesz június 28-án 19 órától a barlanglakások mellett. Rátóti Zoltán és a Kaláka Szabó Lőrinc szellemét idézi meg. A Ciszterci templomban is lesz koncert június 30-án: a „Dalok Pál levelei szerint" dalciklust Gryllus Dániel, Szirtes Edina „Mókus" Ferenc, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák adják elő.

Habis László, a város polgármestere elmondta: a világszínvonalú kulturális eseményt már hetedik alkalommal szervezik Egerben. Hangsúlyozta: a 49 éves Kaláka együttes minden korosztály számára kínál zenei élményt.

A Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállításról, mely június 29-én 11 órakor nyílik a megyei könyvtárban, a költő nevét viselő baráti kör elnöke, dr. Lisztóczky László irodalomtörténész beszélt, s beszámolóját néhány versrészlettel is megtoldotta.

Eger városkártyával a rendezvényre előre megváltott jegyek és bérletek húsz százalék kedezménnyel vásárolhatók meg.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza