Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kamaraopera hetedszer

Utolsó módosítás: 2019. december 11.

Pozitív értelemben vett kultúrsokk, 4 nap, 8 program: kulturális és gasztronómiai élményeket kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt az Egri Kamaraopera Fesztivál 7.0. A rendezvény idén a Párterápia alcímet kapta, ami utalás a színpadra állított művek témájára is. A programot sajtótájékoztatón mutatták be a szervezők.


Rendkívül színes repertoár, neves előadóművészek, izgalmas koncepció: termelési operett, bábopera, kisopera, madrigálopera és scenikus oratórium is szerepel a Kameraopera Fesztivál 7.0 művészeti vezetője, Szabó-Sipos Máté és csapata által megálmodott és megvalósított rendezvény programfüzetében. Külön érdekesség, hogy minden előadás párkapcsolati bonyodalmakról, híres és hírhedt párokról, valamint a magunkkal és a másokkal vívott párharcokról mesél.
A szervezők nem csak a kulturális-, hanem a gasztronómiai élményszerzést is célul tűzték ki. Az Eszterházy Károly Egyetem Dísztermében helyet kapó Étkek és Vétkek című gasztrooperán a Stílusos Vidéki Éttermiséget öt neves étterem fogja képviselni, az ételek mellé öt kiváló egri borász kínálja borait, míg a zenei programért a Metropolitan Opera és a Covent Garden világhírű mezzoszopránja, Vizin Viktória, és Haja Zsolt, az egyik legkiválóbb magyar bariton, valamint az Egri Szimfonikus Zenekar felel majd Szabó Sipos Máté vezényletével.


Az Eszterházy Károly Egyetem már a kezdetektől támogatja a Kamaraopera Fesztivál megszervezését. Liptai Kálmán, az intézmény rektora elmondta, már hét évvel ezelőtt, az ötlet megszületésekor látszott, hogy a program színvonala a szervezők szakmai hozzáértésének, céltudatosságának és kreativitásának köszönhetően kimagasló lesz.


Mirkóczki Zita, Eger alpolgármestere hangsúlyozta: büszke rá, hogy a város évek óta olyan nívós programsorozatnak adhat otthont, ami nemcsak a fővárosban, hanem bármelyik európai nagyvárosban is megállná a helyét.
Mivel a komolyzenei művelődést nem lehet elég korán elkezdeni, a programfüzetben helyet kapott a Fehérlófia című zenés mesejáték is. Mindezek mellett egy kortárs kiállítás is megnyílik a 7. Kamaraopera Fesztiválon. A mai magyar festőgeneráció egyik legkülönösebb alkotója, Duliskovits Bazil festményeiből és videóinstallációiból összeállított tárlat a Kepes Intézetben várja majd az érdeklődőket.

A Kamaraopera Fesztivál 7.0 részletes programja ITT található.

szöveg: Nagy Réka
fotók: Kakuk Dániel


< Vissza