Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Keresztféléves diplomaátadó az Egri Campuson

Utolsó módosítás: 2019. február 08.

Az Eszterházy Károly Egyetemen az elmúlt hetekben 474 hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük 322-en az Egri Campuson, ahol a keresztféléves oklevélátadó ünnepséget pénteken tartották.

A Bölcsészettudományi és Művészeti Kar, valamint a Pedagógiai Kar végzett hallgatói délelőtt, míg a Gazdaság- és Társadalomtudományi, valamint a Természettudományi Kar hallgatói délután vehették át okleveleiket az Agria Tiszk épületében.

A délelőtti diplomaosztó résztvevőit elsőként az egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán köszöntötte. A végzettek felé fordulva úgy fogalmazott: szerencsések, mert magukkal vihetnek minden itt szerzett élményt, s abból a későbbiekben töltekezhetnek. Hangsúlyozta: a kitartásnak és az elkötelezettségnek mindig megvan a jutalma.

– A legjobb életstratégia az, ha álmaikat sosem adják fel. Hiszem, hogy nagy kincsként fogadják önöket, akármerre is indulnak – mondta a végzetteknek. Dr. Liptai Kálmán gondolatait azzal zárta: a bonyolult és kihívásokkal teli világban szellemi iránytűt jelenthet az egyetem diplomásai számára az intézményben megszerzett tudás.

A rendezvény moderátora, Valkóné Révai Renáta a rektori köszöntőt követően elmondta: alapképzésben 140, mesterképzésen 97, szakirányú továbbképzésben pedig 29 hallgató fejezte be tanulmányát. Felsőoktatási szakképzés teljesítéséről 31-en kaptak oklevelet.

Ezt követően kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, elsőként dr. Zimányi Árpád, az egyetem főiskolai tanára részesült „Az Eszterházy Károly Egyetem elismerő oklevele" kitüntetésben. Tizenhárom Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adtak át, s az ünnepségen habilitációs és doktori díszokleveleket vehettek át a Neveléstudományi- valamint a Történelemtudományi Doktori Iskolában végzett hallgatók. A diplomaosztón kiderült az is, ebben a félévben 19 hallgató nyerte el a demonstrátori címet.

A diplomaosztó résztvevőit köszöntötte az egyetem zenekara: az Agria Music Factory is. A diplomaátadást követően a hallgatók nevében Pusztai Sándor, végzett hallgató köszönt el az intézménytől, majd adta vissza a város kulcsát Martonné Adler Ildikó alpolgármesternek.

Az alpolgármester az emberi értékek közül a tudást és az erkölcsi tartást emelte ki, s reményét fejezte ki, hogy értelmiségekként a fiatalok a város kulturális életének gazdagításán dolgoznak majd.

A délutáni diplomaosztó résztvevőit dr. Juhász Tibor rektorhelyettes köszöntötte. Kifejtette, hogy a tudomány feladata a világ megismerése és az igazság feltárása, s a tudomány nem ismeri a diszkriminációt, a tudós embernek a mindenség a mércéje.

Kitartás, munkabírás és alázat: ezekkel jellemezte az eszterházys közösséget, s a friss diplomásokat arra kérte: fordítsák az itt megszerzett tudást a világ javára.

A délutáni ünnepségen Bérces Alexandra búcsúzott a hallgatók nevében.

Hallgatótársainak azt kívánta: találják meg az életben azt, ami boldogsággal tölti el őket.

Bérces Alexandrától a város kulcsát Rázsi Botond alpolgármester vette át, aki szerint a város, a régió, s az egész ország büszke lehet a friss diplomásokra.

 

A délelőtti és délutáni diplomaosztón készült fotógalériáinkat keresse az egyetem közösségi oldalán!

Szerző: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel, Balogh Tibor


< Vissza