Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kettő 4. hely a Rókaűzőkön

Utolsó módosítás: 2017. október 05.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több száz lelkes futó vágott neki a tizenkét szakaszra osztott, 23. PTE Rókaűzők 85 kilométeres távjának, mely Kaposvár és Pécs között vezette végig a váltók tagjait. Idén először vett részt intézményünk két csapata a viadalon.

Egyetemünket egy hallgatói és egy dolgozói csapat képviselte, diákjaink számára a verseny Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is volt. A 12 fős dolgozói csapat tagjai a különböző karokat és a gyakorlóiskola dolgozóit képviselték.

A versenyzők jó hangulatban vágtak neki a megmérettetésnek, Kullancsvadászok névre keresztelt hallgatói csapatunk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon 4. helyezést ért el. A csapat kiváló, 5:52:36-es idővel ért célba, őket csak a nagy rivális Testnevelési Egyetem (5:48:48), a Szegedi Tudományegyetem (05:40:31) és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (5:37:42) tudta megelőzni. Gregor László a legnehezebb hegyi etapon szakaszgyőzelmet szerzett és ezzel bekerült a verseny Dream Teamjébe.

Munkahelyi csapatok kategóriában a mEKFutjuk csapat kiegyensúlyozott versenyzéssel szintén a 4. helyet szerezte meg, kevesebb, mint 3 perccel lemaradva a dobogót jelentő harmadik helyről.

A versenyen történő indulás lehetőségét köszönjük Dr. Liptai Kálmán rektornak, Dr. Bognár József intézetvezetőnek és Jordán Dánielnek, az EKE Diák- és Szabadidő Sport Club ügyvivőjének.

A mEKFutjuk Eszterházy Károly Egyetem dolgozói csapat tagjai voltak: Dr. Marschall Marianna, Dr. Bognár József, Gólya Tamás, Fodor Éva, Dr. Héjja-Nagy Katalin, Zsámba Renáta, Vincze Tamás, Herpainé Lakó Judit, Dr. Révész László, Dr. Juhász Tibor, Dorner László, Boda Eszter (nevek a futás sorrendjében)

A Kullancsvadászok Eszterházy Károly Egyetem hallgatói csapat tagjai voltak: Pap Csilla, Kapitány Zoltán, Kertész Balázs, Farkas Ágnes Dóra, Plósz Ferenc, Judák Endre, Tóth Boglárka, Szmetana Balázs, Gregor László, Szabó Dóra (nevek a futás sorrendjében)

A hírt küldte: Sporttudományi Intézet Sportiroda


< Vissza