Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kezdődik az évad a Gárdonyi Géza Színházban

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 14.

Az egyetemi hallgatók továbbra is kedvezményes áron válthatnak bérletet.

Móricz Zsigmond Rokonok című társadalmi drámájával kezdődik az idei „nosztalgikus magyar" évad az egri Gárdonyi Géza Színházban. Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói ebben a tanévben is kedvezményes áron válthatnak bérletet, mely a fent említett darab mellett az Illatszertár című romantikus történet megtekintésére ad lehetőséget.

A teátrumban tartott sajtótájékoztatón ismertették a VII. Egri Stúdiószínházi Fesztivál programkínálatát is. Szeptember 26-a és 30-a között 10 társulat várja a táncszerető és táncértő közönséget. Vezető táncegyüttesek előadásában gyermekdarabokat, klasszikus és kortárs produkciókat láthatnak a nézők - mondta el Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger művészeti vezetője. A fesztivál szervezője szerint a rendezvény a támogatóknak köszönhetően az elmúlt 7 év során az ország egyik legkeresettebb tánctalálkozójává nőtte ki magát, mely keresztmetszetet ad a vidéki és budapesti társulatok legjobb előadásaiból. A program a Férfitánc című gálaműsorral zárul, melynek nem titkolt célja, hogy népszerűsítse az erősebbik nem körében is a táncművész szakmát.

A sajtótájékoztatón szó esett arról a sikeres pályázatról, melynek köszönhetően több oktatási intézmény bevonásával, 64 gyermek részvételével viszik színre a Rómeó és Júlia című klasszikus Shakespeare-darabot. A tanulók nemcsak színészként próbálhatják ki magukat, de a jelmezeket és a díszleteket is ők maguk tervezik - mondta el Nagy András színművész, a projekt szakmai vezetője. Az előadás – melyben az EKE Gyakorlóiskolai diákjai is szerepet kapnak - bemutatója várhatóan jövő májusban, júniusban lesz a Gárdonyi Géza Színházban.

Beszámoló: Valkóné Révai Renáta

Főoldali fotó: Berán Dániel


< Vissza