Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon

Utolsó módosítás: 2018. december 20.

Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt kíváncsi az Egri Campusra, a képzési kínálatra.

A nyílt napon - melyen az egyetem bemutatkozott képzési kínálatával, szervezeti egységeivel – elsőként dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte az érdeklődőket. Beavatta őket az Eszterházy történetbe, melyből az intézmény építkezik.

Hangsúlyozta, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen a hallgatók nem kódok, itt mindenkit jól ismernek az oktatók. Szőlészet-borászat, sport, kultúra: számos lehetőségről szólt az intézmény rektora, melyek elérhetőek az egyetemen. Kiemelte: emberséges, barátságos közösséghez csatlakozik, aki az Eszterházy-t választja.

Bukta Péter, a Felsőoktatási Felvételi Főosztály Tájékoztatási Osztályának vezetője a felvételi eljárás fogalmait, menetét, határidejeit ismertette.
Míg a tájékoztató moderátora, Sütő Gergő az eszterházys hallgatói életet mutatta be az érdeklődőknek, addig Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a program vendége személyes hallgatói élményeiről mesélt.

– Fontos, hogy a fiatalok folyamatosan képezzék magukat, mindig új ismeretekkel gazdagodjanak. Az egyetemen sajátíthatják el választott szakjuk finomságait, s bebizonyíthatják maguknak, hogy bármire képesek – nyilatkozta Szécsi Zoltán. Az Eszterházy Károly Egyetemről elmondta: egy patinás intézménynek tartja Eger kis „ékszerdobozában".

– Az egyetem után jó néhány évvel jöttem rá arra, hogy mi mindent sajátítottam el, amit az életben tudok hasznosítani – osztotta meg velünk gondolatait.

Az érdeklődő fiatalok közül Utasi Renátó, az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium tanulója kérdésünkre elárulta: mindenki nagyon kedvesen fordult felé, az egyetem kisugárzása, otthonossága is szimpatikus volt számára. Emelt történelmet tanul, egyetemünkön a bölcsészettudomány képzései iránt érdeklődött.

Puskás Kamilla Miskolcról, az Avasi Gimnáziumról érkezett a nyílt napra. Megtudhattuk tőle, hogy sok ismerőse jár ide, akiknek nagyon jó a véleménye az egyetemről. Kamillát a pedagógia és a képalkotás szakok érdeklik leginkább. Osztermann Gréta, a miskolci Diósgyőri Gimnázium tanulója sem szerette volna kihagyni az Egri Campus nyílt napját, igyekezett minél több szakról tájékozódni, mert még hezitál azon, mit választ a február 15-ei határidőig.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán december 5-én 10 órától, a Sárospataki Comenius Campuson december 6-án 9 órától várják nyílt napra az érdeklődőket. Az Egri Campuson január 22-én lesz a következő nyílt nap!

Fotó: Kakuk Dániel

 


< Vissza