Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kilenc csapat versenyzett a döntőben

Utolsó módosítás: 2018. április 16.

Az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete és Doktori Iskolája a 2017/2018. tanévben is Kárpát-medencei középiskolás történelmi versenyt hirdetett. A vetélkedő, amit idén a nyolcadik alkalommal szerveztek meg, ezúttal a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódott.

A 2017. december 10-i nevezési határidőre összesen 77 - egyenként 3 fős - csapat küldte be a jelentkezési lapját, az ország távolabbi megyéit is képviseltetve a versenyen. Néhány nevezés a határon túli magyar középiskolákból is érkezett.

A verseny három írásbeli fordulóból és egy szóbeli döntőből állt. Az írásbeli fordulók során a csapatoknak változatos, nem csak a tárgyi tudásra, hanem a problémamegoldó képességre és a kreativitásra is hangsúlyt helyező feladatokat kellett megoldaniuk, majd beküldeniük. Végül az összesítés során a legtöbb pontszámot elért 9 csapatot hívták be a döntőbe: Budapest, Eger, Miskolc, Nagykapos, Szolnok, Szerencs és Túrkeve középiskoláiból.

A döntőt április 14-én rendezték meg az Eszterházy Károly Egyetem Dísztermében. A verseny győztese a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon lett. Felkészítőjük Gecse Angéla és Tóthné Nagy Anikó volt.

A versenyről bővebben a Történelemtudományi Intézet oldaláról tájékozódhat:
http://tortenelem.uni-eger.hu/hu/tort/verseny/

Fotók: Fehér Dániel


< Vissza