Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kilencen szereztek doktori fokozatot

Utolsó módosítás: 2020. október 07.

Letették a doktori esküt disszertációjukat sikeresen megvédő hallgatóink.

A doktori eskütételt ünnepélyes keretek között a Líceum Kápolnájában szervezték kedd délután. Hallgatóinkat köszöntötte az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, aki úgy fogalmazott: felelős részesei vagyunk annak a történelmi folyamatnak, mely a múltban gyökerezik. Emlékezett Eszterházy Károly örökségére, melyet nyitott szemmel, szívvel és lélekkel felfedezhetünk. Mint mondta, a tradíció biztos alapot jelent, s több generációhoz is szól. Kifejtette: a doktori esküt tevők több éven át hallgatták és művelték a tudományt, jóktól, jót tanultak, felhívta ugyanakkor a figyelmüket arra: a tudomány nem önmagáért van.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona az ünnepségen köszöntötte Dr. Bárdos Jenőt, egyetemünk professor emeritusát, Neveléstudományi Doktori Iskolánk alapítóját, aki nemrégiben Szent-Györgyi Albert Díjban részesült.

A doktori esküt tevő hallgatókat köszöntötte Dr. Pukánszky Béla, a Neveléstudományi Doktori Iskola vezetője is. Egyetemünk múltjáról, a vizsgák jelentőségéről szólt, majd elmondta: a doktori cím megszerzése egyben egy új életszakaszba lépést is jelent az esküt tevők számára.

A Történelemtudományi Doktori Iskola vezetője, Dr. Rainer M. János is szólt a hallgatókhoz. Mint mondta: a doktori cím tulajdonosai belépnek a tudományos diskurzus tág körébe, melynek egyenrangú résztvevői lehetnek.

Az elmúlt időszakban kilenc hallgatónk védte meg sikeresen doktori disszertációját.


Hallgatóinknak szívből gratulálunk, további szép sikereket, eredményes munkát kívánunk!Sikeresen doktorált hallgatóink

Neveléstudományi Doktori Iskola:
Könczey Réka
Érsek Attila
Horváth Péter László
Pribék László
Szűts Zoltán
Gortva János
Történelemtudományi Doktori Iskola:
Berecz Anita
Bozó-Szűcs Diána
Tasiné Csúcs Ildikó


Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotó: Szántó György

 


< Vissza