Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kínai intézménylátogatás

Utolsó módosítás: 2019. november 07.

Kínai intézményeket látogatott meg 2019. október 23. és november 03. között az Eszterházy Károly Egyetem 4 fős delegációja. Az utazás célja a meglévő kínai kapcsolatok bővítése, a partnerkapcsolatok megerősítése és piackutatás volt.

Az intétményünket képvislő csoport az út során több kínai város (Csungking, Shenzen, Hengshui, Peking) egyetemén is látogatást tett. A találkozók során bemutatták a kínai felsőoktatási intézmények vezetőinek és hallgatóinak az Eszterházy Károly Egyetemet, valamint angol nyelvű képzéseket együttműködés kialakítása és önköltséges hallgatók toborzása céljából.

A megbeszélések középpontjában az informatikai terület képzései és a rövid távú képzések (nyári egyetemek, továbbképzések) álltak.

Az Eszterházy Károly Egyetem már eddig is jó kapcsolatot ápolt a Hubei Egyetemmel, hiszen 2019. nyarán 10 orvosoktatójuk vett részt 3 hónapos nyelvfejlesztésen intézményünkben. Hasonló képzésekre a jövőben is igény mutatkozik. A Csungkingi Főiskolával és a Hengshui Egyetemmel pedig az út során írt alá egyetemünk együttműködési megállapodást.

 


< Vissza