Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kitüntetések a MEFS gálán

Utolsó módosítás: 2019. november 25.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség november 21-én tartotta az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadó gálát, melyen az Eszterházy Károly Egyetem megkapta az Év Legsportosabb Egyeteme kitüntetést, a MEFOB pontversenyében pedig az előkelő harmadik helyezést érte el. Dr. Liptai Kálmánt, egyetemünk rektorát Hajós Alfréd Aranyplakettel tüntették ki.

Az Eszterházy Károly Egyetem hosszú évek óta kimagasló sporteredményeket tud felmutatni, és szervez a magyar felsőoktatáson túlmenően, a látvány-, versenysportok világán belül is kiváló rendezvényeket. Az intézmény sportegyesülete, az Eszterházy SC az Észak-magyarországi régió egyik legnagyobb és legnépesebb klubját jelenti, számos szakosztállyal. Legismertebb ezek közül a női kézilabdásoké, amely története során már két alkalommal is kipróbálhatta az élvonalbeli létet, mindezt téve úgy, hogy a csapat felnőtt tagjai (ugyanis gimnazista fiataloknak is jut szerep) mind az intézmény hallgatói.

Ez a fajta modell több más együttesnél is működik, például az OB I/B-s, és NB I/B-s szinten versenyző férfi vízilabda, és kosárlabda alakulatnál. Az amatőr, és tömegsporton belül is rendkívül népszerű az egyetem, köszönhetően a Sporttudományi Intézet, valamint a Hallgatói Önkormányzat által félévről félévre életre hívott különböző eseményeknek. Kiemelendő az intézmény kispályás labdarúgó bajnoksága, az Angol Kupa, amelynek tizenhetedik évadát épp a napokban zárták sikeresen, és ami ezáltal több száz hallgatónak, oktatónak, intézményi dolgozónak ad versenyzési, és sportolási lehetőséget. A hallgatói sportélet kosárlabda, röplabda, tenisz, kidobós, asztalitenisz, cheerleaders, és még számos más sportágban megmutatkozik.

Versenyszinten a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon való részvétel, az ott megszerzett eredmények is mind-mind az EKE népszerűségét mutatják, ráadásul, azon hallgatók, akik versenyzőként nem képviselhetik az eszterházys színeket, azok is rendszeres látogatói, szurkolói ezen rendezvényeknek, ezzel is alátámasztva azt a jellemzést, hogy igazán sportos egyetemről beszélhetünk.

 

2019-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, és az Eötvös József Főiskola mellett az Eszterházy Károly Egyetem vehette át a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség gáláján az Év Legsportosabb Egyeteme díjat. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, őket követte a dobogón a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem.

A díjátadó gálán intézményünk rektora, dr. Liptai Kálmán és  dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetésben részesült, míg Karger Kocsis László, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának nyugalmazott protokollfőnöke a MEFS Életműdíját vehette át. Díjat vehetett át az Eszterházy Károly Egyetemről Pellei Frank vízilabdázó is.

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!

Részletek a díjátadóról a MEFS oldalán olvashatók.

Összefoglaló: Fenyves Balázs

Fotók: Balogh Tibor, Kakuk Dániel, mozduljra.hu


< Vissza