Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kiválóságok az Eszterházy Károly Egyetemen

Utolsó módosítás: 2021. június 02.

A Líceumban tartott konferencián ismertették eredményeiket az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében ösztöndíjat nyert hallgatók, doktorjelöltek, illetve fiatal oktatók és kutatók.

Június elseje a tehetséggondozás napja lett intézményünkben, hiszen előbb az Eszterházy Károly Egyetem XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián díjazott hallgatóit köszöntötték, majd az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében ösztöndíjat nyert hallgatók, doktorjelöltek, illetve fiatal oktatók és kutatók mutatkoztak be – mondta köszöntőjében Dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettes. Szavai szerint mindez magyarázható azzal, hogy a koronavírus-járvány kevés időt adott a jelenléti programokra, de valójában csak összenőtt, ami összetartozik, hiszen a két rendezvény között szoros a kapcsolat.

– Nem titok, az OTDK díjazottjai kvázi belépőt is kaptak az Új Nemzeti Kiválóság Programba, hiszen a támogatottak kiválasztásánál fontos szempont a kutatók eddigi teljesítménye, és sokat nyom a latban egyebek között az OTDK-n elért eredmény is – tette hozzá.


A rektorhelyettes kiemelte: az ösztöndíj rangját jelzi egyebek között az is, hogy rendre 3-4-szeres a túljelentkezés, s ezúttal is majd' minden tudományterületről pályáztak kutatók. Ezt bizonyította a konferencia is, az érdeklődők Dr. habil. Ugrai János: Az akadémiai elit és a magyarországi szellemi centrumok a reformkorban című plenáris előadása után két szekcióban 17 előadást láthattak, hallhattak.

 

Megnyitó, I. szekció:

II. szekció:

 

 

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza