Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kódoltak, és a Varázstoronyba is ellátogattak

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 04.

Egerből és a város környékéről is érkeztek diákok az Eszterházy Károly Egyetem Kódolótáborába augusztus 26-30-ig.

Király Sándor, az egyetem, s a tábor egyik oktatója kérdésünkre elárulta: a résztvevők 14-16 évesek. Többségében fiatalemberek vettek részt a programon, de egyetlen lány résztvevő is volt.

– A jelentkezőknek hozzávetőleg azzal a tudással kellett rendelkeznie, ami a Kódolósuliban elsajátítható. Közülük többen regisztráltak is a kodolosuli.hu oldalon, de olyanok is akadtak, akik csak felmérték az oldal segítségével, hogy rendelkeznek-e a táborhoz szükséges alaptudással – tudhattuk meg Király Sándortól.

Elárulta azt is: a tábor előtt egy héttel minden diák kapott feladatokat, amiket át kellett néznie. Alapvető programozási tételek, mohó és visszalépéses algoritmusok, valamint játékprogramok készítése tartoztak a tábor tematikájába.

A fiatalok a tábor részeként a Varázstoronyba is ellátogattak.

A program az EFOP-3.4.4-16-2017-00024 4 Campus Program – A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen projekt támogatásával valósult meg.


< Vissza