Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kolloidkémia konferencia az egyetemen

Utolsó módosítás: 2018. május 31.

A Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) az Eszterházy Károly Egyetem Kémiai és Élelmiszerkémiai Tanszékével együttműködve május 28-30. között Egerben rendezte meg a 11. Nemzetközi Kolloidkémiai Konferenciát.

Alig ért véget az egyetemen a Kárpát-medencében élő diákoknak szervezett XXIX. Hevesy György kémiai tanulmányi verseny Kárpát-medencei döntője, hétfőn reggel már a szakembereket várták a Líceumban az MKE 11. Nemzetközi Kolloidkémia Konferenciájára.

Az angol nyelvű előadások előtt Prof. Zrínyi Miklós akadémikus, a Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet, Nanokémiai Kutatócsoportjának vezetője üdvözölte a résztvevőket. Beszédében ismertette a konferencia múltját, céljait, a kolloidkémia jelentőségét és területeit. Ezután a tudományterület további szakértői, köztük Dr Deák András, Prof. Tombácz Etelka, valamint Prof. Hórvölgyi Zoltán is üdvözölte a résztvevőket a megnyitón.

A három napos konferencián nem csak előadások voltak két párhuzamos szekcióban, hanem poszter szekcióval és kiállókkal is kiegészült a program. A legszínvonalasabb posztert bemutató fiatal kutatóknak a szakmai zsűri négy különdíjat adott ki, illetve a résztvevők szavazatai alapján kiadták a poszter közönségdíjat is.

A konferenciát már harmadik alkalommal rendezték meg egyetemünkön, első alkalommal 1983-ban választották a rendezvény helyszínéül az intézményt.

Fotók: Szántó György


< Vissza