Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Körkép - programkínálat, hírek, interjúk

Utolsó módosítás: 2017. június 06.

A Líceum TV magazinműsora ezúttal az Ünnepi Könyvhétre, a jászberényi óvodapedagógiai konferenciára, és az Apolló 21 sikerére hívja fel a figyelmet, de beszélgetést láthatnak Unghváry Tamás leköszönő HÖK-elnökkel is.

1. Indul a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyerekkönyvnapok
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése ismét megrendezi az Ünnepi Könyvhetet. Egerben június 6-a és 13-a között várják a könyvbarátokat. A rendezvénysorozat helyi programjait ebben az évben is a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, az Egri Főegyházmegyei Könyvtár és az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára szervezi. Az ünnepélyes megnyitó június 8-án, csütörtök délután 16 órától lesz az Eszterházy téren. Ferenczné Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár főigazgatója a műsorban elmondta: gazdag, színes programkínálattal készültek az idei Könyvhétre, többek között könyvbemutatók, előadások és fotókiállítás szerepel a kínálatban, a gyerekeket az egyetemi hallgatók arcfestéssel és tematikus játékokkal várják, de a nagyközönség megismerheti közelebbről az EKE Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet folyóiratait is.

2. Óvodapedagógiai konferencia Jászberényben

Óvodapedagógusok számára szerveztek konferenciát a jászberényi campuson. A szakmai találkozó a második volt a sorban, először tavaly, az Eszterházy Károly Egyetem egri campusa adott otthont a programnak. Dobó Katalin, a jászberényi Maci Alapítványi Óvoda vezetője a Körkép című műsorban bemutatta az intézmény működését, hitvallását. Hangsúlyozta: központi kérdése ma egy óvodának az, hogyan tud szolgálatában lenni a családoknak, hogyan tudja a család szükségleteit felmérni, és mennyire tud hatékonyan együttműködni a szülőkkel. Dobó Katalin a jászberényi campuson óraadóként segíti az óvodapedagógus-képzést, ezzel kapcsolatban elmondta: játékpedagógia és gimnasztika, testnevelés-módszertan tartozik az oktatott tárgyai közé. Kiemelte: fontosnak tartja, hogy az elméleti oktatás kiegészüljön gyakorlati tapasztalatainak átadásával is.

3. Az Apolló 21 sikere
Sikerrel mutatkozott be a szakma előtt a Líceum TV fiatal kulturális magazinműsora, az Apolló 21. A háromhetente jelentkező műsor bronzérmes lett a HTOE, vagyis a Helyi Televíziók Országos Egyesülete által meghirdetett pályázaton a tematikus magazinok kategóriájában. A stúdióban Bartha Zsófia szerkesztő-műsorvezető és Balla Bence operatőr, az Egyetem mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgatói beszéltek a műsorról és az elismerésről. Elhangzott: olyan kulturális műsort szerettek volna, mely megpróbál minden művészeti ágat bemutatni, és közelebb hozza az egyetemistákhoz a művészetet. Balla Bence elmondta: akkor döbbentek rá az elismerés súlyára, amikor a gálán azt látták, hogy ők, akik még a pályájuk elején vannak, szakmailag jóval tapasztaltabbak között lettek díjazottak. Bartha Zsófia hozzátette: fantasztikus a szakmai visszaigazolás, a dicséret, és ez inspirációt ad nekik arra, hogy érdemes folytatni.

4. Leköszönt Unghváry Tamás, a gyöngyösi campus hallgatói önkormányzatának elnöke
Befejezte tanulmányait Unghváry Tamás, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának HÖK-elnöke. A műsorban elmondta: az egyetem megalakulásának napjától volt HÖK-elnök, munkája során legtöbbször határozottságra és improvizációra, azonnali döntéshozatalra volt szüksége. Hozzátette: az elmúlt egy évben arra törekedett, hogy hűek maradjanak a hagyományokhoz. Sikeresek voltak hallgatói rendezvényeik, programjaik. Unghváry Tamás elárulta: fájó szívvel adja át a stafétát, mert nagyon szeretett a hallgatói önkormányzatban dolgozni. Utódja eddigi helyettese, Tóth Sándor lesz.

 

 


< Vissza