Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kosztik Diána lett az Eszterházy idei csillaga

Utolsó módosítás: 2019. december 05.

Idén rekordszámú indulót üdvözölhettek az Eszterházy Csillaga versenyben: 21 produkció összesen 30 versenyzővel lépett színpadra.

Többségben ének-zenei kategóriában jelentkeztek a hallgatók, de volt két táncos előadás és egy egyéb kategóriás bűvész show-t is láthattak az érdeklődők, tudhattuk meg Fási Vivientől, a verseny szervezőjétől.

- Nagy örömünkre szakmai zsűri értékelte az indulókat: dr. Nagy Zoltán, az egyetem Ének-zene Tanszékének docense, az egri Gárdonyi Géza Színház zenei vezetője, Ódor Kristóf, a Centrál Színház színésze, a FEM3 Café műsorvezetője és számos népszerű magyar sorozat szereplője, Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, Magyarország Érdemes Művésze kitüntetett táncos-koreográfus művész, a GG Tánc Eger vezetője és Török Tamás, a Gárdonyi Géza Színház színésze, számos musical énekes főszereplője. A versenyzők számára lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a show-t követően kikérhessék a zsűritagok véleményét a produkcióikról – mesélte Fási Vivien. Mint elmondta, a második fordulóba a legjobb három produkció juthatott tovább.

- Rendkívül nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen a visszajelzések alapján idén volt a legerősebb a mezőny. A kategóriák aránya miatt - az indulók 85 százaléka ének-zenei produkciót mutatott be - nem okozott meglepetést, hogy énekes produkciók állhattak másodjára is színpadra. Harmadik helyen végzett István Gergely, második helyen pedig Loren António Domingos.

A fődíjat Kosztik Diánának sikerült elnyernie Lady Gaga Always Remember Us This Way és Marlisa Nothing Else Matters című számával.

A közönségdíjat 45 szavazattal ugyancsak István Gergely kapta – tudhattuk meg.

Vivien azt is megosztotta velünk, hogy sok pozitív visszajelzést kapott a versenyről idén is, többen kiemelték, hogy évről évre egyre magasabb színvonalú és egyre gördülékenyebb a megmérettetés.

- Igyekszünk minden alkalommal változtatni, megújulni, az előző hiányosságokat pótolni. Az, hogy egyre több jelentkező van, és mindig teljes teltházzal - az ülőhelyeken túl a lépcsőkön is végig ácsorgó nézőkkel - zajlott a rendezvény arról ad tanúbizonyságot, hogy ez az esemény értéket képvisel, és a jövőben is van rá igény. Szeretnénk ezt a hagyományt ápolni és dolgozunk azon, hogy legyen IV. Eszterházy Csillaga is – hangsúlyozta.

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza