Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Közelebb kerülhettek a munka világához hallgatóink

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 27.

Informatikai Klasztertalálkozót és karriernapot szerveztek szerdán az egyetemen.

Jordán Dániel szervező, az egyetem Kutatás-hasznosítás Irodájának vezetője elmondta: idén első alkalommal szervezték a klasztertalálkozóval egybekötött karriernapot elősorban az egyetem informatikus hallgatói számára. Hangsúlyozta: az egyetem képzési kínálatában az informatika meghatározó irány.

A rövid megnyitót követően a meghívott cégek tartottak előadásokat a hallgatóknak, melyekben bemutatták tevékenységeiket, projektjeiket. Ezzel párhuzamosan az aulában a cégek standokat is felállítottak, melyekkel szintén az volt a céljuk, hogy prezentálhassák fejlesztéseiket.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala „Hogyan védjük a szoftvereket? Szabadalom vagy szerzői jog?" címmel tartott előadást. Egy másik teremben az egyetem Kortárssegítő és Mentálhigiénés Tanácsadó Irodája és az egyik cég HR-vezetője tartott az érdeklődő fiatalok számára önéletrajz írást és próbainterjút.

Jordán Dániel hangsúlyozta: céljuk az volt, hogy az informatikus hallgatókat közelebb hozzák a munka világához, a versenyszférához, hogy legyen arra közvetlen, valós rálátásuk, tudják, mire számíthatnak.

A harmadéves, programtervező informatikus szakos Kazinczi Renátó szerint is nagyon hasznos volt, hogy megismerkedhettek a résztvevő cégekkel, azzal, hogy milyen feltételekkel kerülhetnek be egy-egy helyre. Renátó elárulta: ő a fővárosban, esetleg a későbbiekben külföldön szeretne dolgozni, mindenképpen abban a szakmában, melynek alapjait az egyetemen elsajátította.

Fotók: Szántó György

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00001 Kutatási kapacitások és szolgáltatások komplex fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen című projekt keretében valósult meg.


< Vissza