Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Közlemény a koronavírus rohamos terjedése kapcsán

Utolsó módosítás: 2020. január 31.

A koronavírus rohamos terjedése kapcsán az Eszterházy Károly Egyetem minden szükséges óvintézkedést megtesz, illetve felkészült arra, hogy szükség esetén további intézkedéseket foganatosítson.

Ennek érdekében felvettük a kapcsolatot a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával iránymutatást kérve a hatékony megelőzéssel kapcsolatos lépésekről.

Intézményünk egri, illetve gyöngyösi campusán összesen 40 fő kínai hallgató tanul, akiknek egy részletes kérdőívet kell kitölteniük a szorgalmi időszak kezdete előtt. Ez alapján eldönthető a vírus hordozásának a kockázata. Amennyiben ez felmerül, de a hallgató panaszmentes, kéthetes felmentéssel kérjük a közösségektől való távolmaradásukat.

Egyeztettünk az egri Markhot Ferenc Kórház és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház vezetésével a fertőzés tüneteinek jelentkezésekor való teendőkről, de természetesen intézményi szinten is felkészültünk arra, hogy esetleges érintettség esetén jelezzük ezt a megfelelő szakhatóságnak, valamint szükség esetén – a megfelelő ellátás megkezdéséig - a beteg elkülönített elhelyezése is biztosított. Mindkét kórház vezetése megerősítette, hogy szükség esetére, megfelelő módon felkészültek a helyzet kezelésére.

Az Eszterházy Károly Egyetem számára kiemelten fontos a hallgatók és oktatók egészsége. A különféle vírusok által terhelt időszakban fokozottan odafigyelünk a mosdóhelyiségek gyakoribb fertőtlenítésére, valamint kollégáinkat és hallgatóinkat is folyamatosan tájékoztatjuk a megelőzés, és a cseppfertőzés elleni védekezés fontosságról, kiemelve a minél gyakoribb kézmosás szükségességét.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint fontosnak tarjuk kiemelni, hogy tudomásunk szerint jelenleg nincs magyarországi, illetve magyar érintettje a járványnak, ennek megfelelően a WHO, illetve a Központ szerinti eljárásrendet követjük a helyzet kezelésében.

 


< Vissza