Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Külföldi ösztöndíjakról tájékozódhattak

Utolsó módosítás: 2019. október 17.

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja (NKK) 2019. október 15-én kedden ismét megrendezte a 2019/20-as tanév első Mobility Café rendezvényét a Líceum földszinti Tittel Pál könyvtártermében.

A Mobility Café elsődleges célja az egyetem hallgatóinak ösztönzése a külföldi mobilitási tevékenységekben való részvételre. A hallgatók egy csésze kávé vagy tea mellett hallgatták meg a nemzetközi ösztöndíjlehetőségeket, különösen a Campus Mundi és az Erasmus+ program nyújtotta lehetőségeket, előnyöket, illetve a jelentkezés feltételeit.

Az NKK ösztöndíjtájékoztatóját követően az Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjas időszakjukról hazatért hallgatóké volt a főszerep. Franciaországban, Dél-Koreában, Horvátországban, Indonéziában, Ausztriában és Finnországban jártak azok a hallgatók részképzésen vagy szakmai gyakorlaton, akik megosztották velünk az utazás előtti félelmeiket, jótanácsaikat, praktikáikat, de mindenekelőtt a külföldön töltött hónapjaik alatt szerzett élményeiket, tapasztalataikat sok-sok fotó és videó segítségével.

Az élménybeszámolók mindegyike azzal a javaslattal zárult, hogy senki ne habozzon egy ilyen kalandba belevágni, mert a szakmai előnyök mellett életre szóló élményeket szerez, aki ösztöndíjasként kipróbálja magát külföldön.

 

Írta: Győrváry-Kiss Ágnes
Fotók: Szántó György


< Vissza