Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kupagyőzelemre fel!

Utolsó módosítás: 2017. május 15.

A Ligakupa döntőre készülő férfi kézilabdacsapatunk történelmi eredményre készül.

A péntek esti, Komló elleni mérkőzésével befejezte a 2016/2017-es NB I-es férfi kézilabda bajnokságot az Eger SBS Eszterházy együttese, mégpedig a tizennégy csapatot számláló mezőny kilencedik pozíciójában. Itt jegyeznénk meg, a klub fennállásának legelőkelőbb helyezését jelentette az idei.

És most teszünk egy pontot, mert ugyan a bajnoki évad ezzel hivatalosan is véget ért, de két találkozó még hátra van a teljes zárásig. Bizonyára sokan hallottak róla, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által idén először elindított Ligakupa sorozatban az egriek játsszák a finálét, méghozzá az idő közben az élvonalból kieső Balmazújvárosi KK-val szemben.

A mieink egy esetleges diadallal megkoronázhatnák egész éves teljesítményüket, de ezért a kupagyőzelemért bizony meg kell harcolni. A két döntőbeli rivális idén a bajnokságban, és a Ligakupában is megmérkőzött már egymással, méghozzá két-két alkalommal.

A pontvadászatban először Egerben találkozott egymással a két gárda, amikoris 24-19-es hazai diadalnak örülhettünk. A tavaszi visszavágó is a hevesieknek sikerült jobban, a 32-26-os végeredmény legalábbis erről árulkodik. Ami aztán a Ligakupa A-csoportjának eredményeit illeti, Balmazújvárosban 22-22 született, míg a körcsarnokban 24-18-as vendég győzelem. Ezzel meg is nyerték csoportjukat a balmazújvárosiak, de ezen eredményekből természetesen semmilyen következtetést nem lehet levonni.

Hogy mi dönthet az oda-visszavágós lebonyolítással zajló párharcban? Nehéz kérdés. Vélhetően apróságok, a pillanatnyi forma, és a nagyobb koncentráció. Az első mérkőzésen mindenképp előnyszerzés a cél egri részről, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban kedd este 18 órától startoló ütközet során ezért most is telt házra és remek hangulatra lesz szükség.

Három nappal később aztán már idegenben biztosan eldől a kupa sorsa, ezzel együtt pedig az is, ki lesz az MKSZ által életre hívott sorozat első győztese. Ha pedig már győzelemről beszélünk, a presztízs mellett komoly tétje is van a döntőnek, hiszen az aranyérmes csapat jutalma tíz, a második helyezetté pedig öt millió forint.

Fenyves Balázs
Fotó: handballeger.hu


< Vissza