Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Látszatvilágok

Utolsó módosítás: 2019. március 13.

Látszatvilágok: ezt a címet kapta az a kiállítás, amit az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézete oktatóinak munkájából állítottak össze a Római Magyar Akadémián.

A 2019. március 8-i olaszországi megnyitón részt vett az egyetem magyar delegációja, többek között az intézmény rektora, rektorhelyettese, több oktatója, valamint a Vizuális Művészeti Intézet vezetője is. A Róma belvárosában található, nagy múltú intézményben, a Római Magyar Akadémián 21 magyar képzőművész alkotása látható április 5-ig.

A megnyitón Dr. Puskás István, az Akadémia igazgatója köszöntötte a nagy számban megjelent érdeklődőket, és hangsúlyozta a két intézmény együttműködésének fontosságát.

Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora az intézmény alapítójára, Eszterházy Károly püspökre emlékezve kiemelte Róma városának Eszterházyra tett hatását.

Csontó Lajos elmondta, minden művész életében meghatározó esemény, ha alkotásait külföldi tárlaton mutathatja be. A Vizuális Művészeti Intézet vezetője megköszönte Dr. Széplaky Gerda főiskolai docens munkáját, aki egyben a kiállítás kezdeményezője és kurátora.

A műveket Dr. Boros Lili főiskolai docens elemezte, a többféle alkotói módszerrel, technikával és műfajban dolgozó alkotók munkáiban a vizualitás reflektáltságát, a „másként láttatás" témáját emelte ki.

A megnyitót a Santa Cecilia Konzervatórium hallgatójának zenés műsora zárta, melyen Ligeti-hangversenyéből hangzottak el részletek.

Fotók: Szigeti G Csongor


< Vissza