Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

LEGO Education cég oktatása intézményünkben

Utolsó módosítás: 2018. május 17.

A LEGO Education dániai központja képzők képzése tanfolyamot biztosított egyetemünk oktatói számára. A képzésen a Médiainformatika Intézet-, a Matematika és Informatika Intézet kollégái, valamint a Nyíregyházi Egyetem oktatói vettek részt.

A hat napos tréning első részét a LEGO Education cég oktatója Martin Engels tartotta, valamint jelen volt Matt Clark a cég közép-európai menedzsere.

Az előadásokon túl dr. Liptai Kálmán rektor tárgyalást folytatott a képviselőkkel, ahol egy STEM labor jövőbeni kialakítását tűztük ki célul. A tréning főszervezője Kopasz Anikó, a LEGO Education magyarországi disztributor cégének (H-Didkat) ügyvezetője, aki kollégáival együtt a képzésen is részt vett.
A kollégák megismerhették a LEGO alapfilozófiáját, valamint a LEGO Story Starter, a LEGO Matek, és a LEGO WeDo oktatásban történő alkalmazásának lehetőségeit.


A képzés utolsó két napját Kiss Róbert, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium oktatója, és a Lego Mindstorms EV3 robotok programozásáról szóló digitális tankönyvek szerzője tartotta a Lego EV3 programozásáról, és az algoritmikus gondolkodás fejlesztésének módszertani lehetőségeiről a robotok alkalmazásával.
Míg a LEGO matek és WeDo eszközök az alsó tagozatos gyerekek fejlesztését tűzi ki célul, addig az EV3 robotok az általános iskola felső tagozatos és a középiskolás korosztály esetén a leghatékonyabb. A digitális történetmesélés eszköze a Story Starter csomag pedig minden korosztály esetén használható adaptálva a tananyaghoz.

A nagyon intenzív, és rendkívül hasznos tanfolyamért köszönet a LEGO Education cég vezetésének, az oktatóknak, valamint Kopasz Anikónak!


< Vissza