Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Ligakupadöntőben férfi kézilabdacsapatunk!

Utolsó módosítás: 2017. április 07.

Történelmi siker kapujában az Eger SBS Eszterházy együttese.

Bizonyára nagyon sokan hallottak már róla, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a 2016/2017-es szezonban indította útjára a Ligakupa néven futó új versenysorozatát, amelyben az első osztályú Eger SBS Eszterházy is megmérette, sőt mi több, jelenleg is megméreti magát.

Az, hogy a második számú magyar kupasorozat végjátékához közeledve még mindig harcban lehet a társaság, csak jót jelenthet, hiszen most már csak egyetlen ütközet maradt hátra a befejezésig, a finálé. Múlt héten legalábbis hazai környezetben sikerült egy góllal (26-25) felülmúlni az elődöntős rivális Orosházi FKSE-Linamar gárdáját, vagyis minimális előnnyel a birtokukban utazhattak a fiúk a csütörtök esti visszavágóra.

A Viharsarokban aztán a várakozásoknak megfelelően, elég szoros csatát láthatott a közönség, aminek első félidejében még kettő találattal a házigazda állt jobban. A fordulást követően viszont fordítottak az egriek, és nem is engedték ki a kezükből a győzelmet, vagyis kettős sikerrel abszolválták a továbbjutást.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a Balmazújváros ellen lehet megnyerni a Ligakupát, ami valóban történelmi tettnek minősülne az Eger SBS Eszterházy részéről, korábban ugyanis még sohasem sikerült ilyen magasságokba érni. Az orosházi találkozó felvétele szombat kora este, 18 órától megtekinthető a Líceum Televízió műsorsávjában.

Fenyves Balázs, 2017.04.07.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza