Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Macedónok látogatása

Utolsó módosítás: 2017. május 16.

Gyöngyös testvérvárosából, a macedóniai Spitből érkeztek vendégek az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusára. A kulturális szakemberekből álló küldöttség körbejárta az intézményt, a városi, illetve a Ferences Könyvtárat, ellátogatott a Mátra Múzeumba, a Szent Bertalan-templom Kincstárába, Mátrafüredre és Kékestetőre is.

Spit már a hetedik testvérvárosa Gyöngyösnek. A macedón városból érkező delegáció most először járt a városban, elsőként a Károly Róbert Campusra látogattak el. Útjuk célja legfőképp az, hogy elmélyítsék a már meglévő kapcsolatot Gyöngyössel, és akár új, a kultúrával kapcsolatos együttműködés születhessen a két város között.

Spitben egy tízéves felsőoktatási intézmény működik, ahol húszezer diák tanul. A gyöngyösi campus főigazgatója szerint eljött az ideje annak, hogy a tanárok és a diákok is szorosabb kapcsolatban álljanak Macedóniával.
– Ez tovább erősítené a testvérvárosi kapcsolatokat, ugyanakkor számukra is fontos lenne az együttműködés, hiszen a partnerintézményben a mi hallgatóink, oktatóink is mobilitás keretében részt vehetnének különböző oktatási-tanulási folyamatokban, illetve szeretettel várjuk mi is partnerországból idelátogató hallgatókat – mondta dr. Bujdosó Zoltán.


< Vissza