Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Márciusi sport: dobogón zárnak röplabdásaink

Utolsó módosítás: 2021. április 08.

Meglehetősen eseménydúsan alakult a márciusi hónap annak ellenére is, hogy finoman fogalmazva sem csillapodott a járványhelyzet. Miközben az élet számos területén tapasztaljuk a változásokat, lezárásokat, és szigorításokat, addig szerencsére a sport továbbra is menetrend szerint megy, és hál Istennek, az Eszterházy Károly Egyetem csapatainak mérkőzéseit is rendben meg tudták rendezni.

Olyannyira rendben, hogy például az Eszterházy SC férfi röplabda együttese számára véget is ért a 2020/2021-es szezon. A nyáron alakuló szakosztály fennállásának első évadát teljesítette, tegyük hozzá: remekül. Habár az NB II-es bajnokságban komoly hatása volt a járványnak, hiszen sok csapat számára idő előtt ért véget az idény, márciusban mégis sikerült végigjátszani a play-off egri érdekeltségű mérkőzéseit. Az is az igazsághoz tartozik, hogy az őszi félévhez képest a tavaszi már nem sikerült annyira jól, ám ezzel együtt is biztos érmes helyen zár a társaság. Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy második, vagy harmadik pozícióban-e, mivel a megyei rivális Gyöngyös még két meccsen pályára lép, vagyis előzhet, de a dobogó már bizonyos.

Hasonlóan biztosak lehetünk abban, hogy az Eszterházy SC női kézilabda gárdájának tagjai nyakába is kerül majd medál a pontvadászat végén, mivel továbbra is hibátlan teljesítményt mutatnak a lányok a 2021-es esztendőben. Zsadányi Sándor tanítványai a másodosztály tavaszi összecsapásain eddig ötből öt győzelemnél járnak, amivel jelenleg elsők a keleti csoportban. Az is igaz, hogy a korábbi listavezető Vasas három meccsel kevesebbet játszott, és a vesztett pontok tekintetében jobban áll, ám a tabella jelenleg ezt mutatja, így mindenképp büszkék lehetünk a lányokra.

Más, teljesen más a helyzet az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásainál. Az NB I/B Zöld-csoportjának alapszakasza épp a közelmúltban fejeződött be, ám sajnos nem sikerült elmozdulni az utolsó helyről. Mindez azt jelenti, hogy a héten kezdődő alsóházi rájátszásban végig pályahátrányban szerepel majd az egyetemista brigád, ráadásul két párharcot is meg kell nyernie, hogy kiharcolja a bennmaradást. Az eddigieket tekintve nem lesz könnyű a feladat, ám nincs mese, a DEAC U23 elleni első párbajjal kezdődően, nagyon résen kell lenniük a fiúknak.

Végezetül az Eszterházy SC második vonalban érdekelt férfi vízilabdacsapatáról is ejtenénk néhány szót, elvégre is a világ egyik, ha nem legerősebb bajnokságának másodosztályában szerepelnek Mata Leventéék, akik továbbra is jól szerepelnek. A dobogós pozíciók bár távoliak, jelenlegi ötödikként a negyedik hely még elérhetőnek tűnik, ehhez azonban továbbra is kiegyensúlyozott szereplés szükségeltetik az egri uszoda környékén.

Az említett csapatokkal kapcsolatosan egyetemünk hivatalos sportoldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon még több fontos információ megtalálható, legyen szó tudósításokról, további eredményekről, tabellákról, az éppen aktuális heti menetrendről, vagy akár értékelésekről. Ezen kívül ajánljuk figyelembe az Eszterházy Sport Facebook-, valamint Instagram profilját, ezeken a felületeken ugyanis rendszeres, exkluzív tartalmak, vagy akár élő meccsközvetítések is megtalálhatóak intézményünk sportját illetően.

 

Szöveg: Fenyves Balázs

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza