Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Második helyezést értek el cheerleadereink

Utolsó módosítás: 2018. december 05.

Hétvégén Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

A versenyen a csapat senior freestyle pom kategóriában indult. Zaja Barbara csapatkapitány elárulta: a verseny nagyon izgalmas volt, hiszen ellenfeleik már rutinos csapatokként voltak jelen. A versenyre szeptembertől készültek új koreográfiával, amin még a verseny hetén is folyamatosan alakítottak. Az utolsó héten kilenc órát edzettek azért, hogy a legtöbbet tudják kihozni magunkból.

Kérdésünkre, mitől volt különleges koreográfiájuk, a csapatkapitány úgy fogalmazott: próbáltak odafigyelni arra, hogy minél dinamikusabb legyen produkciójuk, keretet adjanak a táncnak, és minél több talaj akrobatikai elemet tartalmazzon. A koreográfiát Bálint Lilla, a csapat tagja tanította be, a csapat edzője pedig a DreamTeam Cheerleaders edzője, Kiss Szilvia volt.

Az elért második helyezéssel csapatuk kvalifikálta magát a szentpétervári Cheer Európa Bajnokságra, ami 2019 júniusában lesz. Barbara elmondta: az eredmény minden várakozásukat felülmúlta, örül annak, hogy a kezdeti nehézségek és az anyagi problémák ellenére sem adták fel.

Kiderült az is, hogy a következő évben 2-3 versenyre terveznek nevezni és nem titok, hogy márciusban szeretnének az egyetemen rendezni egy országos cheer bajnokságot.

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza