Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon

Utolsó módosítás: 2018. június 05.

Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokat. Július 14-től augusztus 19-ig 77 előadásra várják a nézőket.

A Kis Zsinagóga épülete hétfőn megtelt nevetéssel: újra találkoztak a Pinceszínház színészei, munkatársai és a vendégművészek, akik szintén részt vesznek majd a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon. A szót elsőként Tatár Gabi színésznő ragadta meg és elmondta: az utóbbi évben minden eddigieket felülmúlt a nézők száma, s nekik köszönhetően idén megújulhat a rendezvény nézőtere és színpadja is.

Kiderült, hogy idén négy új darabot állítanak színpadra: az Anconai szerelmeseket, a Shirley Valentinet, a Plaza Hotelt és a Kávécsarnokot, és természetesen a gyermekeknek is készülnek újdonságokkal. A bemutatók mellett továbbra is játsszák majd a nézők nagy kedvenceit, például a Kölcsönlakást, a Csoportterápiát, a Mezítláb a parkban című darabot is. Ezen a nyáron 77 darabra várják az érdeklődőket, ebből 42 gyermek előadás lesz.

A bemutatók közül az Anconai szerelmesekről a rendező, Méhes László elárulta, egy igazi nyári darab lesz, gyönyörű díszletben olyan dalokkal, melyek a magyar zenei ősemlékezetben is élnek.
A Shirley Valentine a Jászai Mari-díjas színésznő, Vándor Éva egyszemélyes darabja lesz. A Mezítláb a parkban sikereit látva idén szintén színpadra visznek egy újabb Neil Simon darabot, a Plaza Hotelt. A különlegesnek ígérkező bemutatók sorát bővíti a Kávécsarnok is, Szép Ernő darabjának szereplői a Jászai Mari-díjas Ráckevei Anna és Bellus Attila lesznek.

Ezzel még nem érnek véget a meglepetések, mert július 17-én fellép a Grund – vígszínházi fiúzenekar is a nagy sikerű A Pál utcai fiúk dalaival és rockklasszikusokkal. Az Egri Érsekkerti Nyári Játékok idén is kiegészül az Egri Nemzetközi Alkotó- és Művészteleppel, s ebben az évben első alkalommal nemzetközi színészkurzust is szerveznek, melyre Oroszországból, Újvidékről, Erdélyből és országunkból várják a színészeket.
A hagyományokat folytatva egy darabot, a Hagymácskát már bemutatták május 23-án a Szalaparti EGYMI növendékeinek, de a gyermekdarabok közül természetesen ez is látható lesz a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza