Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Megnyílt a Botanika Hete

Utolsó módosítás: 2019. május 07.

Konferenciával és a népszerű növényvásárral nyílt a 10. Botanika Hete.

Növényi kutatásokkal kapcsolatos előadásokat szerveztek a Líceumba a Botanika Hetének első napján. A vendégeket Pénzesné dr. Kónya Erika, a Természettudományi Kar dékánja köszöntötte, majd egy rövid visszaemlékezésre invitálta őket. Mint mesélte, tíz évvel ezelőtt a Leányka úti C épület földszintjén szerveztek kiállítást és vásárt a Botanika Hetének jegyében. A következő évre már úgy látták, gondolkozhatnak ennél nagyobb rendezvény szervezésén is. Egyebek mellett a Botanikus kert megnyitása is a korábbi évek egyik Botanika Hetéhez köthető.

Pénzesné dr. Kónya Erika úgy fogalmazott: idővel szeretnék átadni a program szervezését a fiatal nemzedéknek – ötlet számtalan született az elmúlt évek során, melyekkel még tovább lehetne színesíteni a rendezvényt.

Dr. Tóth Szilárd Zsolt intézetigazgató egyetemi docens nyitotta az előadások sorát, s bemutatta a Fleischmann Rudolf Kutatóintézet munkáját.

– A Botanika Hete nagyon fontos nekünk, ahogy a növények is – jegyezte meg, majd hozzátette: számos tudomány szintézise szükséges ahhoz, hogy növények megfelelő minőségűek, állapotúak legyenek.

– Ezt a munkát csak szívvel-lélekkel lehet végezni –hangsúlyozta dr. Tóth Szilárd Zsolt. Míg a konferencián további előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, addig a Gárdonyi téren az esős idő ellenére is várta az érdeklődőket a növénybemutató- és vásár.

A Botanika Hetének programjait itt találja.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Szántó György


< Vissza