Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Megtelt a Kápolna szeretettel a koncertre

Utolsó módosítás: 2018. december 03.

A Lélekmelegítő napok második programján, A zene öröme jótékonysági koncerten megtelt a Líceum Kápolnája: megható dallamok hangzottak el.

A december elsejei koncertre – melyen az Eszterházy Károly Egyetem vegyeskara, művésztanárai, az Agria Music Factory és az Eszterházy Károly Egyetem gyakorlóiskolájának kamarakórusa lépett fel – megtelt a Líceum Kápolnája segítő szándékú emberekkel.

Az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központjának ellátottjai ezen a napon a Líceum Kávézóban szolgálták ki a vendégeket, s az Ability Café kezdeményezés a jövőben is folytatódik az egyetemen.

A rendezvényen részt vett és meghatottan szólt a résztvevőkhöz az intézmény rektora, dr. Liptai Kálmán is. A koncert bevételét a Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek ajánlotta fel az egyetem. Az iskola  igazgatója, Muraközy Andrea elmondta: az egyetem idén második alkalommal támogatta iskolájukat, illetve tanítványaikat.

– Köszönöm az egyetemnek, hogy ránk gondoltak. Jó érzéssel töltött el, amikor végignéztem a megtelt Kápolnán, hallgattam a felkészült művészeket – árulta el.

– Tanítványaink izgatottan készültek a fellépésre. Valamennyien súlyosan hallássérültek, ugyanakkor ritmusérzékük jó, próbálnak egyszerűbb hangszereken is játszani – osztotta meg velünk.

– Kolléganőm, Dézsma Györgyné zeneterapeuta gyógypedagógus nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek hallásmaradványát kihasználja, aktivizálja. Sok-sok gyakorlással képesek a gyerekek egy-egy produkció bemutatására – tudtuk meg az igazgatótól. Hozzátette: emeli a növendékek önértékelését az, hogy ők is képesek örömet szerezni másoknak.

Köszönjük a közreműködőknek az élményt, a hallgatóságnak a támogatást!

A Lélekmelegítő napok december 4-én, kedden 16.30-tól a Boróka Bábszínház különleges előadásával folytatódik, melyre szeretettel várják az érdeklődőket!

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza