Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Meseterápia és szociális készségfejlesztés

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 04.

Izgalmasan indult a tanév annak az ötven határon túlról érkezett pedagógusnak, akik az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Intézetének 30 órás továbbképzésén vesznek részt.

Az ötnapos tréningen két, napjainkban igen hasznos téma közül választhattak az érdeklődők: az alkotó fejlesztő meseterápia bár önmagában nem egy oktató módszer, alkalmazása azonban segít egyfajta belső egyensúlyt teremteni a gyerekekben, ugyanakkor a mesék segítségével közelebb lehet hozni a különféle tantárgyi tartalmakat is. A szociális képességfejlesztés területéről pedig közösségi tanulást helyezik a képzés középpontjába, hiszen a kis csoportos, közös ismeretszerzés az élményszerzésen túl a gyerekek személyiségét is nagyban fejleszti.

A programra a Romániai Magyar-Pedagógusok Szövetségén keresztül jelentkezhettek a kollégák, akiket az Eszterházy Károly Egyetem részéről dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektorhelyettes asszony köszöntött az egri gyakorlóban. Mint mondta, a kollégák a legjobb helyre jöttek, hiszen a 250 éves múlttal rendelkező intézmény fő profilja a korszerű és a mai kor kihívásaira is választ adó pedagógusképzés. Légrádiné Kőházi Timea igazgató asszony pedig arra biztatta a résztvevőket, hogy ismerjék meg a város épített és kulturális értékeit is az itt eltöltött napok során.


< Vissza