Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Mi van belül?

Utolsó módosítás: 2020. február 03.

Ezzel a címmel szervezett országos vizuális versenyt az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája múlt pénteken általános iskolás diákok számára.

– Minden alkalommal olyan témát keresünk a gyermekek számára, ami megmozgathatja fantáziájukat – nyilatkozott a döntőn Igric Eszter szervező, a gyakorlóiskola tanára. Hozzátette: nem elsősorban a gyermekek rajztudására kíváncsiak, hanem a vizuális képzeletükre. Ezt tükrözi a verseny címe is: „Mi van belül"?

– Rendkívül változatos alkotások születtek. Minden gyermek másképp fogalmazta meg saját kíváncsiságát. A kisebbek a mesék világából indultak, a nagyobbak már inkább az ember belső világát kutatták, vizsgálták – tudhattuk meg a szervezőtől.

A verseny felhívására mintegy kétszázhúsz pályamű érkezett, melyek közül előválogatón választottak ki, s hívtak meg a döntőbe kilencvenöt alkotót.

– Vannak visszatérő versenyzőink, akikre mindig számíthatunk, sokszor már ismerősen cseng egy-egy gyermek neve – mesélte Igric Eszter.

Kérdésünkre elmondta: nagyon nehéz a legjobbakat kiválasztani, terveik szerint idén tizennyolc különdíjat osztanak ki. Könyvekkel, művészeti eszközökkel ismerik el őket, s minden résztvevő megkapja az alkotásokat egy digitális katalógus formájában.

A verseny eredményhirdetése február 19-én lesz.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza